Exclusiv | Singurul sfat pe care Dr. Oz vrea să-l dea părinților

Dr. Mehmet Oz, unul dintre cei mai renumiți medici din lume, care de curând a fost și în România, ne-a mărturisit care ar fi sfatul pe care l-ar da părinților dacă ar trebui să se limiteze la unul singur.

Celebrul medic susține că mulți dintre părinți, dacă nu chiar aproape toți părinții, au tendința și chiar raportează educația și felul cum își cresc copilul la felul cum au fost crescuți ei înșiși. Așadar, dacă nouă ne-a lipsit un lucru anume vrem și facem tot posibilul ca micuțul nostru să-l aibă din plin, dacă noi am suferit dintr-un anume motiv facem tot ce ne stă în putință să ferim copilul de acel lucru. Dr. Oz spune că acest lucru ar putea fi totuși o greșeală.

'Când le dai copiilor tăi ceva ce tu nu ai avut când erai copil, sigur le iei ceva ce tu ai avut', a declarat Dr. Oz pentru Revista Baby.

Așadar, potrivit lui Dr. Oz avem tendința să ne ferim copiii de prea multe lucruri, să-o cocloșim excesiv, să le oferim în exces lucruri de care nu au cu adevărat nevoie, doar pentru că nouă ne-au lipsit acele lucruri și poate ni le-am fi dorit.

În ritmul ăsta uităm ce este cel mai important pentru copiii noștri, faptul că ei trebuie să cunoască viața așa cum este ea, să știe că fericirea stă în lucruri mici și să se poată bucura de aceste lucruri mici.

Spre exemplu, pentru că suntem într-o goană de a câștiga mai mulți bani, tocmai din dorința de a le oferi copiilor noștri haine mai frumoase, jucării mai multe, școli mai bune, uităm că de fapt pentru ei este cel mai important timpul petrecut cu părinții lor, dragostea și afecțiunea din partea acestora.

Faptul că au jucării complicate, tabelete, telefoane le va răpi bucuria de a se juca în natură, de a ști ce înseamnă cu adevărat fericirea copilăriei, pe care cei mai mulți dintre noi au trăit-o din plin.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau