Situație alarmantă la Maternitatea Giulești din Capitală. Numărul bebelușilor infectați cu stafilococ auriu crește în fiecare zi

Mai mulți bebeluși, toți născuți la Maternitatea Giulești din București, prin cezariană, au fost infectați cu stafilococ auriu. Primele cazuri au fost semnalate la începutul lunii mai, însă de atunci numărul copiilor infectați continuă să crească.

Inițial, doi bebeluși de 3 săptămâni au fost internați la Spitalul „Grigore Alexandrescu', cu infecții ale pielii. Ulterior a mai apărut un caz, un bebeluș de doar 5 zile, internat pe 4 mai, cu probleme respiratorii. 

„Cei doi bebeluşi care au fost cu manifestări cutanate nu au stat decât două – trei zile internaţi după care s-au externat, deci nu mai sunt în spital, iar cel cu probleme respiratorii, care a venit pe 4 mai, este în continuare internat. Are hemocultură pozitivă cu stafilococ, adică e puţin mai complicat', a declarat Raluca Alexandru, purtător de cuvant al Spitalului de Copii „Grigore Alexandrescu”, pentru MEDIAFAX.

Odată cu apariția în presă a acestor cazuri, inspectorii sanitari au prelevat probe din Maternitatea Giulești pentru a stabili dacă cei mici au luat sau nu infecția de acolo. Conform știrileprotv.ro, reprezentanții Primăriei Capitalei, în subordinea căreia este Maternitatea Giulești, au susținut că bebelușii au ajuns la spital la mai mult de trei zile de la externarea din maternitate, prin urmare nu putea fi vorba despre o infecție intraspitalicească.

Și totuși, la doar câteva zile distanță de aceste trei cazuri, la Maternitatea Giulești au fost identificați alți bebeluși infectați. Încă doi copii au fost diagnosticați cu stafilococ auriu. Conform Libertatea, Sorina Pintea, Ministrul Sănătății, a anunțat că se vor face noi verificări.

În noiembrie 2018, Direcția de Sănătate Publică București a cerut conducerii Maternității Giulești să sisteze internările din cauza faptului că 45 de bebeluși fuseseră depistați cu stafilococ auriu. 

Foto – Shutterstock


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri