Situație critică la Spitalul „Marie Curie” din București. 19 bebeluși, în pericol să-și piardă viețile

Situație dramatică la Spitalul „Marie Curie” din Capitală din cauza lipsei de fonduri în secția de ATI de neo-natologie.

Unul dintre medicii instituției avertizează că, în momentul de față, mai mulți bebeluși sunt în pericol să-și piardă viață pentru că nu pot primi îngrijiri corespunzătoare.

„Aseară, iar au mai fost doi copii care au sunat fără să fie pe listă, pe care i-am refuzat, evident, pentru că avem 7 în plus Am încercat să dezvoltăm lucrurile, să vedem dacă pot exista segmente care să preia aceşti copii, dar nu prea se poate ca altcineva să-i preia. E clar că trebuie înmulţite locurile pentru cei în stare critică”, a dezvăluit Cătălin Cârstoveanu, medic la spitalul Marie Curie din București, potrivit Mediafax.

19 copii din întreaga țară așteaptă să fie tratați la unitatea din Capitală. Problema este că secția ATI este plină ochi, iar lucrurile nu par să se schimbe prea curând.

Conform celor spuse de medicul Cârstpveanu, secția de Terapie Intensivă și-ar putea mări capacitatea cu 20 de paturi abia în 2021 dacă sponsorizările promise vor ajunge la unitatea spitalicească.

sursa foto – 123rf.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri