Soarele – cum sa-ti fie prieten

O vacanta poate fi costisitoare – ho­telul, mesele, costumele de baie, dru­mul. Nu face economii cand este vorba despre a investi in protectia solara.

Asteptam vara si concediul la mare cu nerabdare, dar, in entu­ziasmul provocat de gandul la va­luri si plaja, nu acordam suficienta importanta protectiei fata de razele soarelui, nici macar cand pielea ni se inroseste vizibil.

Din ce in ce mai multi parinti pleaca la mare impreuna cu bebelusii care nu au implinit nici macar sase luni, lucru nerecomandat de medicii pediatri.

Este drept, marea are multe beneficii, dar cu toate masurile de protectie, nu prea ai cum sa feresti un copil de (supra)expunerea la soare. Iar pielea bebelusilor este mult prea sensibila si, implicit, riscurile mult prea mari.

Chiar si in cazul bebelusilor peste sase luni se impun masuri de protectie speciale. Si nu ne refe­rim doar la creme si lotiuni. Desigur ca folosirea lor este absolut obligatorie, dar, pe de alta parte, produsele cu factor mare de protectie prezinta un inconvenient – ne lasa senzatia ca suntem in deplina siguranta.

Cumva, noi, parintii, le conferim niste puteri magice si uitam ca trebuie reaplicate des si ca functioneaza doar in paralel cu alte masuri de protectie.

Asa se face ca, in ciuda alarmelor repetate, declansate in fiecare nou sezon estival, copiii de astazi petrec, de fapt, mai mult timp la soare decat atunci cand riscurile implicate de expunerea la radiatiile UVA si UVB nu erau atat de mediatizate.

De fapt, folosirea produ­selor de protectie solara functi­o­neaza cumva pe principiul centurii de siguranta – este posibil sa o folosesti degeaba daca tu insisti sa gonesti cu 190 la ora…

Citeste continuarea in revista BABY – iulie-august.
 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Revista