Soba rustică pe lemne – revino la origini cu o sursă naturală de căldură și design ancestral

Tot mai multe locuințe din România, redescoperă frumusețea sobelor cu design rustic ce reușesc să propună o poveste de amenajare desprinsă din trecutul ancestral al casei tradiționale de la țară, dar perfect adaptată la pretențiile și nevoile omului modern de astăzi!

Așadar, la PEFOC – echipă specializată, cu peste două decenii de activitate în domeniul soluțiilor de încălzire alternativă – clienții din întreaga țară au ocazia să-și găsească dispozitivul de încălzire perfect, alegând dintr-un stoc aproape inepuizabil de sobe noi cu design rustic sau modern, șeminee ieftine pe lemne sau pe gaz, focare premium pe peleți, alături de alte peste 9000 de articole dedicate universul termic alternativ.

Meșterii sibieni propun o sumedenie de soluții premium celor care caută clipe magice la gura unui focar aspectuos și cu randament caloric superior, indiferent de tipul locuinței sau de bugetul disponibil! Și pentru că vorbeam despre buget, acesta este și unul dintre motivele principale pentru care clienții preferă soba în locul șemineului tradițional pe lemne. Astfel, cu o cheltuială considerabil mai mică la achiziție și montaj, se poate obține aceeași atmosferă deosebită în casă, comparabilă cu cea oferită de un șemineu clasic mai scump și voluminos.

În acest sens, meșterii sibieni ne propun un Top 3 cu cele mai apreciate modele de sobe premium, atât din punct de vedere al eficienței, cât și al stilului decorativ:

1. Soba K9

Prima propunere este și cel mai căutat model din catalog și asta datorită construcției sale. O sobă pe lemne K9 este fabricată din fontă de minimum 8 mm, cu pereți dubli: un perete la interior care formează camera de ardere și un perete la exterior, cel care se vede cu ochiul liber. De aceea, investiția într-o astfel de sobă este una pe viață, modelul fiind unul foarte eficient și extrem de durabil.

Din punct de vedere estetic, acest model oferă o perspectivă deosebită datorită vizibilității spre focar. Astfel, focul se vede de pe 2 laturi adiționale, în lateralele celei din față. De asemenea, Soba K9 oferă posibilitatea dezvoltării unei puteri calorice surprinzătoare, de până la 13 kW. Modelul este disponibil în mai multe variante de design și oferă posibilitatea de a fi echipată cu nenumărate opțiuni suplimentare, în funcție de gusturi și preferințe.

2. Soba K6

Pe locul secund în topul preferințelor, această sobă este practic sora mai mică a modelului K9. Beneficiază în mare parte de aceleași specificații tehnice și pereți dubli. Chiar dacă dezvoltă o putere ceva mai mică decât a modelului precedent, aceasta punctează suplimentar la randament și eficiență.

Soba K6 este mult mai compactă (lipsesc sticlele laterale adiacente ca la modelul K9), ceea ce poate fi un avantaj pentru multe cămine unde spațiul este redus și unde se potrivește mai bine o variantă minimalistă. Evident, dimensiuni mai mici, egal costuri mai mici, încă un avantaj demn de luat în calcul, cu toate că păstrează același design deosebit, potrivindu-se atât în stiluri clasice, rustice, dar și moderne sau minimaliste.

3. Soba K7

Este cel mai compact model din topul sobelor eficiente termic și cu cel mai mic cost de achiziție. Fonta de calitate, accesibilitatea și variantele de echipare, plasează această sobă în topul sobelor cu raport calitate/preț excelent! Chiar dacă nu se ridică la performanțele modelelor prezentate mai sus, aceasta este preferată de clienți pentru dimensiunile reduse, putând fi amplasată în orice locuință, cabană sau casă de vacanță, oferind un plus de eleganță, dar și instalare rapidă și fără efort.

Un alt avantaj notabil îl reprezintă consumul foarte scăzut de lemne (proporțional cu dimensiunile ei). În plus, soba K7 beneficiază de un aspect de tip rustic, având picioare de susținere din fontă și posibilitatea de racordare chiar și pe partea din spate – în cazul în care se dorește mascarea evacuării. Pentru că diametrul de evacuare de 130 mm este suficient de mare, aceasta poate fi racordată la coșuri de fum pe care au funcționat sobe vechi sau alte surse termice clasice!

Evident, modelele K' sunt doar o mică parte a sobelor performante ce pot fi cumpărate direct de pe site-ul oficial www.pefoc.ro cu livrare gratuită și în maximum 48 de ore de la confirmarea comenzii. Specialiștii sibieni PEFOC oferă un spectru și mai larg de servicii și soluții termice. De la șeminee clasice pe lemne, peleți sau GPL, sobe rustice sau moderne, căptușite cu șamotă și până la șeminee electrice sau variante decorative cu bioethanol, toate acestea sunt pregătite să depășească așteptările fiecărui client care își dorește să treacă la următorul nivel al confortului casnic!


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial