Solutia primariei pentru parintii care nu au cine isi lasa copiii din cauza scolilor inchise

Solutia primariei pentru parintii care nu au cine isi lasa copiii din cauza scolilor inchise

Directia Generala de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti a anuntat ca va pune la dispozitia parintilor asisteti sociali care vor supraveghea la domiciliu copiii, in perioada in care scolile sunt inchise.

In conferinta de presa in care a anuntat faptul ca s-a luat decizia ca scolile sa ramana inchise pana la sfarsitul saptamanii din cauza codului portocaliu de viscol si ger, Gabriela Firea, primarul general al capitalei, a declarat ca va incerca sa gaseasca o solutie pentru a-i ajuta pe parintii care nu au cine isi lasa copiii din cauza scolilor inchise.

In aceasta dimineata, Directia Generala de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti, printr-o postare pe pagina de Facebook a institutiei, a anuntat ca vor veni in sprijinul parintilor din Bucuresti, punand la dispozitia acestora un asistent social care sa se deplaseze la domiciliu.

„La solicitarea Primarului General al Capitalei, venim in ajutorul parintilor cu domiciliul pe raza Capitalei care isi desfasoara activitatea profesionala in locuri de munca la care prezenta lor e indispensabila si nu au gasit alta alternativa de supraveghere in cadrul familiei in aceasta perioada in care unitatile de invatamant sunt inchise din cauza temperaturilor scazute.

In acest caz, solutia este urmatoarea: parintii copiilor cu varste cuprinse intre 4-12 ani pot face o cerere,conform tipizatului anexat, in care pot solicita deplasarea unei supraveghetoare din cadrul centrelor de ingrijire si educatie timpurie pentru copii, pentru zilele de 01.03 – 2.03.2018, in intervalul orar 8.30-16.30. Cererea se transmite completata si semnata pe adresa de mail [email protected], până diseară, la ora 19.00″

Asa cum se arata in mesajul transmis de Directia Generala de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti, parintii trebuie sa completeze un formular (pe care il gasiti mai jos) si sa il trimita catre Directia Generala de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti pana in aceasta seara la ora 19.

Copiii vor putea fi supravegheati de un asistent social pus la dispozitie de Directia Generala de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti in zilele de 1 si 2 martie 2018, in intervalul orar 8:30 – 16:30.

 

Sursa: Facebook.com
Foto: hepta.ro


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau