Somn fara griji

Ritualurile sunt foarte importante. Inainte de somnul de noapte buna, o baita, urmata de un masaj relaxant (fara miscari energice) si o poveste pot favoriza un somn linistitor.


Nevoia de somn

In primele luni din viata bebelusul are nevoie de multa odihna. La 3 luni, doarme mai mult de 15 ore/zi, in mai multe reprize. Somnul de noapte este completat cu cel putin 2 reprize de somn – de obice ele se intampla dimineata, in jurul orei 10-11 si dupa pranz – ora 13-14.30. Programul se somn-veghe este foarte important. si, daca ai facut totul ca la carte, tot in jurul varstei de trei luni, bebelusul stie deja diferenta intre noapte si zi, se culca si se trezeste cam la acealeasi ore din zi si noapte – cu conditia sa nu intervina schimbari in rutina lui zilnica.

Stabilirea orarului 

Unii bebelusi isi stabilesc singuri un program care se intampla sa fie si pe placul familiei, dar daca nu se intampla asa, depinde de voi sa creati tiparele de somn pentru cel mic, astfel incat si el, si voi sa puteti avea o noapte linistita. In unele cazuri, va fi nevoie sa va reorganizati programul de familie.

Citeste continuarea in revista BABY editia lunii mai.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Revista