Soțul a rămas fără serviciu

Nu puține sunt situațiile în care 'capul familiei' își pierde serviciul. Pierderea unui venit este doar una dintre problemele care apar într-o astfel de situație. Soțul tău șomer trece printr-o perioadă mai grea decât crezi. Iată ce crede el, dar nu-ți va spune întotdeauna cu voce tare.

 

 

 

„Nu pot să rezolv asta. Știu că tu ai vrea, dar nu sunt în stare'

Pentru orice bărbat, darămite pentru unul care trăiește într-o țară în care mentalitatea de tipul 'bărbatul aduce pâinea în casă' este adânc îndărăcinată, șocul de a-și pierde jobul este unul mare. Dă-i o perioadă să se adapteze la situație – nu-i lăsa computerul deschis pe e-jobs în fiecare zi, nu îl motivezi, așa cum crezi tu, ci doar îl presezi.
„Nu știu cine mai sunt eu”

Fie că a fost mare director, fie că a ocupat un post mai la baza ierarhiei în firmă, bărbatul tău rămas fără serviciu se simte fără identitate. În fiecare zi se ducea la birou, acum te ajută prin bucătărie, pune mașina la spălat și iese cu cei mici prin parc. Nu că n-ar fi de apreciat toate acestea, dar chiar dacă făcea aceste lucruri și înainte, acum asta este tot ce face… Și dacă nu a mai fost în situația de a nu avea un job, această nouă situație îi poate pune serioase probleme de identitate.
'Mă mai iubești?”

Orice bărbat care a rămas fără serviciu se teme în secret că soția îl va vedea ca pe un ratat, că nu-l va mai iubi. Poate tocmai de aceea va tinde să se implice mai mult în treburile casei, ca să demonstreze că măcar la ceva mai este de folos. Poate de aceea, va vrea să facă mai des dragoste cu tine, ca să-și amintească faptul că măcar în dormitor deține puterea. Sigur, la polul opus, șocul poate fi atât de mare, încât nici sexul să nu-l mai intereseze, tocmai pentru că nu se mai simte suficient de bărbat, în lipsa unui venit.

 

„Mi-e teamă să încerc din nou”

Fie că a mai fost în situația asta, fie că e o premieră, senzația de frică e aceeași. Dacă a mai fost între slujbe poate gândi la modul 'Dar dacă acum chiar nu îmi mai găsesc nimic?' sau își pune problema că poate chiar nu e bun, de vreme ce a pierdut încă o dată un serviciu, iar dacă este prima oară fără job îi este teamă că ar putea avea un nou eșec. Drept care este posibil să nu mai încerce. Să stea toată ziua tolănit în pat, sau să se plimbe pe net, să-ți spună ție că-și caută un job, dar în realitate să nu se ocupe prea mult de problemă.

 

„Îți mulțumesc”

Nu ți-o va spune ca atare, pentru că ar însemna să mai coboare o treaptă recunoscând oficial că tu ești capul familiei acum și nu se știe pentru ce perioadă… Dar, dacă mama lui l-a crescut bine, măcar va fi recunoscător în sinea lui pentru tot sprijinul tău și pentru faptul că ești atât de puternică în această perioadă grea. Iar tu vei avea delicatețea de a nu te erija în capul familiei, dar și tacul de a nu-l cocoloși, ca pe un bolnav.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Buton