Spaghete cu sos rosu

Puiului meu ii plac foarte mult spaghetele, de tot felul si in tot soiul de combinatii, iar spaghetele cu „sos rosu” asa cum le-a denumit el, sunt printre preferatele lui.

 

Este o reteta extrem de simpla, de sanatoasa si foarte rapida, pentru ca este gata in maxim 20 de minute. In plus, se poate face cu ce ai prin casa sau prin camara :).

 

Ingrediente:

  • 1 pachet de paste
  • 1 cutie de rosii intregi sau cubulete, in suc propriu
  • 1 cutie de suc natural de rosii
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ceapa foarte, foarte mica
  • 2-3 catei de usturoi
  • o lingura de ulei
  • sunca de praga – optional
  • parmezan – optional
  • mirodenii: cimbru, maghiran, oregano

 

Mod de preparare:

  1. Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj
  2. In timp ce fierb pastele, se pregateste sosul.
  3. Ceapa se taie marunt si se caleste in putin ulei
  4. Se adauga ardeiul taiat cubulete mici si se mai calesc impreuna 1 minute
  5. Se adauga apoi sunca de praga, daca o folositi si se mai lasa impreuna 1 minut
  6. Rosiile se maruntesc, fie se taie cu cutiul, fie se baga la blender, in functie de preferinta si se adauga, impreuna cu sucul natural de rosii.
  7. Se adauga apoi usturoiul taiat feliute sau pisat si se amesteca bine
  8. Spre final se adauga si mirodeniile si se mai lasa sa fiarba impreuna 5 – 10 minute.
  9. Pastele se clatesc sub jet de apa rece, se scurb bine de apa si se amesteca apoi cu sosul rosu.
  10. Optional, deasupra se poate adauga parmezan ras fin.

 

Pofta buna!

 

Text: Simona David
Foto: Arhiva personala


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Buton