Spumă cu marţipan

Desertul cel mai potrivit după un prânz consistent!Uite cum să faci o delicioasă spumă cu marțipan în mai puțin de o oră!

Desertul tău e gata în 55 minute!

Ingrediente: (606 calorii per porţie)

• 31 g grasimi • 200 g stafide •4 linguri coniac • 100 g marţipan alb • 2 croissante, uscate şi sfărâmate complet (pesmet) • 125 g zahar brun (sau alb)• 2 ouă, separate •450 ml frişcă lichidă • 1⁄2 linguriţă esenţă de vanilie  • 1⁄2 linguriţă amestec de mirodenii, plus pentru presarat: scorţişoară, cuişoare, cardamom și 400 g piersici din compot, tăiate sferturi

Mod de preparare:

1. Într-un vas pe foc pune stafidele şi coniacul la fiert şi când dă în fiert opreşte flacăra şi lasă să se îmbibe şi să se răcească.

Mărunţeşte-le în tocătorul electric împreună cu 3 linguri apă caldă pâna obţii un piure.

2. Între timp, încinge cuptorul la semnul 6/200 C. Unge cu ulei şi tapetează cu film alimentar 6 forme de pudding.

Întinde marţipanul într-o foaie subţire şi taie 12 fâşii de 1 cm lăţime. Aşază-le în cruce la baza fiecărei forme.

3. Combină pesmetul de croissant cu zahărul şi pune-l în tava de copt, într-un strat unifrom. Dă la cuptor 5 minute pentru a se carameliza.

Lasă să se  răcească şi apoi sfarâmă uşor.

4. Cu ajutorul mixerului electric, bate galbenuşurile, frişca, pesmetul caramelizat, esenţa de vanilie şi mirodeniile, până când crema se îngroaşă.

Bate albuşurile spuma şi combină cu crema şi apoi încorporează piureul de stafide.

5. Porţionează în formele pregătite, acoperă cu film şi dă la congelator 4 ore. Transferă în frigider cu cel puţin 15 minute înante de a servi. Serveşte cu felii de piersică presarat cu mirodenii.

 

mai multe rețete delicioase și ușor de pregătit găsești aici


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Buton