Stafilococia vulvara – cum o tratez?

Acum trei ani, la nasterea copilului, am fost depistata cu stafilococie vulvara. Desi am urmat tratamentul prescris de 2 ori in sase luni (un antibiotic care sa nu afecteze lactatia) tot nu am scapat de stafilococie.

Mereu mai ramanea un „cosulet” aproape uscat care mi se spunea ca trebuie sa se usuce. Totusi acum stafilococia se afla in apropierea anusului si ma deranjeaza foarte tare. Am fost la dococtor, care mi-a prescris Klabax MR 500mg, 1comprimat/zi, 14 zile.

Dupa 9 zile nu vad nici o modificare. Ce ma sfatuiti sa fac? Vreau sa rezolv problema cat mai repede deoarece doresc un al doilea copil. Dupa un tratament cu antibiotice cat trebuie sa astept pana sa raman insarcinata?

Intrebare pusa de: Madalina( 32 ani), , Calarasi

Expertul nostru va raspunde:

In cadrul unei consultatii ginecologice vi se poate recolta din zona respectiva o proba in vederea efectuarii unei culture cu antibiograma si fungigrama, care poate arata daca este sensibil agentul patogen existent.

Ar fi bine sa faceti si un consult dermatologic pentru a vedea daca aveti si alte zone ale corpului cu astfel de probleme. Trebuie evaluata starea de nutritive, imunitatea, glicemia. Se poate lua in considerare si un vaccin stafilococic.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Sfatul expertului