Statul i-a luat copiii din pricina unui masaj impotriva colicilor

Orice mama devotata stie: cand bebelusul are colici, exista un ritual. Dupa fiecare hranire, bebelusul trebuie asezat pe picioare, cu burtica in jos, pentru a ajuta la eliminarea aerului care-i provoaca disconfort. Acest simplu gest i-a adus femeii acuzatia de abuz si a facut autoritatile sa ii ia copiii de langa ea pentru cinci luni! Cum s-a ajuns de la un simplu masaj pentru colici, la acuzatii de abuz si doua arestari? Citeste mai jos si te minuneaza!

Gina si-a pus bebelusul, ca in orice alta seara, cu burtica pe picioarele ei, sustinandu-i capul de sub barbie, cu degetul aratator si cel mare pe obrajii baietelului.

Locul in care degetele mamei au fost asezate au prins insa culoare si au devenit vinetii, din pricina unei anomalii genetice de care copilul sufera, sindromul Ehlers-Danlos (EDS).

Micile vanatai au fost sesizate de un asistent social venit in vizita in casa familiei si, ca o consecinta, sapte politisti au sosit la domiciliul mamei si i-au smuls femeii copiii din brate.

Atat Teddy, bebelusul familiei, cat si sora lui Amelia, de 6 ani la acel moment, au fost luati in asistenta sociala, unde au petrecut 5 luni, pana cand inocenta parintilor a fost dovedita. Amandoi parintii au fost arestati in seara cu pricina si au fost eliberati pe cautiune in aceeasi noapte, insa cu interdictia de a mai interactiona cu orice copil sub 16 ani.

Baietelul suferea de Sindromul Ehlers-Danlos (SED)

Boala de care Teddy sufera constituie, din pacate, un mod in care parintii pot fi uneori acuzati de abuz, desi nu este cazul.
Sindromul Ehlers-Danlos (SED) este o mutatie genetica ce afecteaza tesutul conjunctiv, facand pielea mai elastica si mai fragila in acelasi timp. Principalul simptom? Copilul se invineteste mult mai usor decat ceilalti.
Aceasta anomalie este cunoscuta ca o dizabilitate „invizibila”, ce afecteaza unul din cinci bebelusi.

Salvarea a venit din partea mamei Ginei, care si-a amintit ca in familia sa au existat multe cazuri de copii care se invineteau usor. Un test genetic a putut dovedi predispozitia copilului la invinetire din pricina anomaliei si a disculpat ambii parinti, insa a fost nevoie de 5 luni de lupta cu autoritatile pentru un abuz pe care nu il comisesera.

Gina, in varsta de 25 de ani, si partenerul ei, Joshua, sustin ca nu-si vor reveni niciodata dupa cele 5 luni in care copiii lor au fost tinuti la distanta de ei:

„Baiatul si fetita mea au fost luati de langa mine, desi nu gresisem cu nimic.
Am pierdut 5 luni cu ei, 5 luni de atasament in timpul cresterii lor. Nu voi recupera niciodata timpul ala.”

Sursa: dailymail.co.uk

Imagini: gina hodgkins


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau