Stem Sure – Care for Life!

O recoltare de celule stem este o asigurare de viata de care fiecare copil nou nascut ar trebuie sa beneficieze. Iar acum este din ce in ce mai posibil acest lucru. Costurile s-au redus semnificativ in ultima vreme, iar performantele medicale au crescut, oferind servicii de o calitate superioara celor interesati.

Compania daneza Stem Care reprezentata in Romania prin Sem SURE este unul din liderii mondiali in domeniu. Stem SURE a preluat toate facilitatile pe care le ofera banca scandinava, obtinand insa un cost adaptat la nivelul economic romanesc.

La ora actuala, celulele stem sunt folosite in trei tipuri de tratamente, dintre care primele au deja o raspandire la nivel mondial. Astfel, in cadrul tratamentelor standard pe baza de celule stem se incadreaza peste 70 de maladii precum leucemiile sau limfoamele Hodgkin.

De asemenea exista tratamente in stadiul studiilor clinice care vizeaza tumorile canceroase, bolile autoimune sau boli ale sistemului nervos. In stadiu experimental sunt abordate si alte afectiuni, precum refacerea corneei, tratarea paraliziilor sau crearea de sperma.

Clientii Stem SURE au decis sa opteze pentru aceasta companie deoarece serivciile pe care banca daneza le ofera sunt la nivel premium fiind unice in Romania.

Astfel, Stem SURE este singura companie din tara care furnizeaza parintilor rezultatul procesarii probelor in termen de maximum 7 zile lucratoare de la nastere. Termenul mediu de procesare al probei de sange placentar fiind de 36 de ore de la nastere.

De asemenea, in Certificatul de stocare sunt furnizate informatii legate de numarul de leucocite, celule CD 34 (celule stem) si viabilitatea exprimata procentual a leucocitelor, cat si valorile minime recomandate pentru acesti parametri.

Toate acestea sunt posibile datorita dublei centrifugari care permite extragerea numarului maxim de celule din proba respectiva.

Pentru procesare, datorita tehnologiei si experientei personalului clinicii din Copenhaga, sunt suficienti 10 ml de sange ombilical fata de 20 ml care reprezinta cantitatea minima ceruta de catre majoritatea procesatorilor prezenti in Romania. In mod obisnuit, in cazul altor companii, daca s-au recoltat doar 15 ml de sange, cel mai adesea, proba NU se mai proceseaza deoarece exista un risc mare ca procesarea sa nu reuseasca.

Astfel, respectivele companii evita costurile cu transportul si cu procesarea propriu-zisa. Stem SURE, insa, depune toate eforturile chiar in cazul unei recoltari de 10 ml, si anume trimiterea probei de sange in Danemarca cu avionul si procesarea acesteia in banca. Daca procesarea reuseste, totul este in regula, daca nu, compania suporta toate costurile, fara ca parintii sa aiba vreo obligatie financiara.

De asemenea, Stem SURE este singurul serviciu de celule stem din Romania care garanteaza o verificare fara raze X a probei la trecerea prin vama din aeroport.

Imediat dupa recoltare, datorita tehnologiei folosite, pastrarea probei nu se face pe gheata, ci la temperatura ambientala datorita pungilor cu termo-gel (care au proprietatea de a pastra o temperatura constant optima pe durata efectuarii transportului aerian) si a suportului de polistiren al trusei.

Utilizarea micro-cip-ului (care inregistreaza si masoara temperatura probei din 5 in 5 minute din momentul recoltarii pana in momentul procesarii) permite ca temperatura la care este tinuta proba sa fie permanent monitorizata.

Astfel, in momentul in care mai multe probe de sange placentar ajung simultan in laboratorul din Copenhaga, procesarea lor se va prioritiza in baza unui algoritm, functie de temperatura la care a fost transportata proba, timpul trecut de la recoltare si cantitatea de sange recoltata.

O alta noutate in domeniul bancilor de celule stem din Romania este aceea ca, la fel ca si in cazul companiilor de asigurari, Stem SURE este triplu asigurata la randul ei in situatii de forta majora sau insolventa, prin garantarea stipulata in contract a preluarii contractelor clientilor romani de catre StemCare, compania daneza.

Ulterior, intr-o situatie similara, preluarea contractelor StemCare de catre Genzyme USA, companie din domeniul biotehnologie, a 3-a companie din lume ca marime, iar in situatia in care Genzyme s-ar afla intr-o situatie asemanatoare, preluarea contractelor acesteia de catre o terta companie in baza unei asigurari financiare platite la Generali Europe.

Acestor servicii premium de ordin tehnic li se adauga si calitatea personalului Stem SURE pregatit sa ofere orice fel de informatii cu privire la companie sau la celulele stem in general, cat si a colaboratorilor, medici de prima mana, cu care reprezentantii Stem SURE au ales sa lucreze.

Chiar si asa, parintii sunt liberi sa isi aleaga medicul cu care viitoarea mamica va naste, achizitiuonarea kit-ului neobligand la niciun fel de restrictii vizavi de personalul medical implicat in nastere si recoltare.

 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri