Stickere pentru unghii – Tu știi aceste “secrete” despre unghiile tale?

Știm că manichiura a devenit din ce în ce mai importantă pentru femeile din ziua de azi, și da! unghiile ne reprezintă și spun multe despre persoana noastră. 

De aceea, te sfătuim sa îți alegi o manichiură simplă sau un model cu stickere unghii, pentru a avea mâinile îngrijite!

Dar, hai să dezbatem un subiect despre unghiile noastre, și să îți dezvăluim câteva 'secrete'!

Cu toții știm că se spune, încă din cele mai îndepărtate timpuri, că punctele albe apărute pe unghii semnifică lipsa calciului din corp! FALS! Adevărul este că,  aceste puncte albe nu indică nici un fel de deficiență de vitamine. Ele sunt inofensive și extrem de comune, cel mai probabil sunt semne ale unor traume anterioare la care a fost supus corpul sau rădăcina unghiei.

Știai că unghiile cresc în medie 3.55 mm pe lună? În plus, unghiile de la mâini cresc mult mai repede decât cele de la picioare, acestea crescând doar 1.6 mm pe lună. Și, iată încă o informație pe care nu o cunoșteai: s-a demonstrat că unghia unui bărbat are o creștere mai rapidă decât cea a unei femei. Există totuși și excepții, cum ar fi unghiile femeilor însărcinate. În perioada sarcinii, unghiile acestora cresc mai accelerat, decât în mod normal. 

Ți s-a întâmplat vreodată să te lovești la o unghie și aceasta să cadă în timp? 

Oare de ce? 'Secretul' este următorul: patul unghiei are nevoie să fie vascularizat, oxigenat și hrănit cu nutrienți pentru a crește în condiții normale. Orice tip de lovitură sau traumă poate întrerupe acest flux microscopic foarte delicat prin care unghia este hrănită. În urma unui astfel de accident, unghia aflată în creștere nu mai este capabilă să se dezvolte în condiții normale și se va desprinde total, făcând loc unei unghii noi, perfect sănătoasă, care este capabilă să se reconecteze la patul unghiei pentru a beneficia de fluxul de nutrienți.

Ține cont și de îngrijirea manichiurii, mai ales dacă ai aplicat stickere pentru unghii! Cum? Protejează-le de substanțe chimice purtând mănuși. De fiecare dată când faci curățenie sau speli vasele, poartă mănuși de cauciuc! Îți vor proteja pielea și unghiile de substanțele chimice, iar manichiura va rezista mai mult, stickerul nu se va dezlipi. În schimb, nu da în extrema cealaltă: unghiile tale sunt delicate, nu le curăța insistent și obsesiv, nu folosi unelte metalice sub unghie, deoarece acestea pot determina despărțirea plăcii unghiilor de piele (numită onicoliză)!

Unghiile lungi sunt frumoase, mai ales dacă ai un model ce conține stickere pentru unghii. Dar, dacă unghia a suferit adâncituri sau s-a rupt, îți recomandăm să păstrezi unghiile scurte! Un stil mai scurt, cu marginea rotunjită, tinde să fie mai ușor de îngrijit astfel încât să te poți concentra pe sănătatea unghiei.

Acum că ai aflat aceste 'secrete' despre unghii, vei fi mai informată și le vei acorda o mai mare importanță!


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial
Buton