Stimulent de 2500 lei pentru fiecare nou-nascut

UPDATE: 3 iulie 2017

Incepand de astazi, 3 iulie, parintii din Bucuresti pot depunde actele pentru a primi stimuletul in valoare de 2.500 de lei, acordat pe Primaria Capitalei.

Stimulentul pentru nou nascuti, in valoare de 2.500 de lei va fi acordat pentru copiii nascuti incepand cu data de 26 iunie.

„Cererile vor fi depuse incepand cu data de 3 iulie 2017 la sediul Centrului de Informare si Consiliere pentru Cetateni din sos. stefan cel Mare, nr. 38, sector 2 si la sediul Directiei Generale de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti din str. Foisorului, nr.56-58, sector 3, de luni-vineri intre orele 9:00 – 15:00', a declarat Primaria Capitalei.

Pentru a intra in posesia banilor, parintii trebuie sa indepineasca urmatoarele conditii:

– Cel putin unul dintre parinti sa aiba domiciliul sau rezidenta in Bucuresti
– Nasterea trebuie sa fie inregistrata intr-o maternitate, publica sau privata, in Capitala,
– Parintii trebuie sa depuna actele in termen de cel mult o luna de la nasterea copilului

Actele necesare pentru stimulentul de 2.500 de lei

– 1 dosar cu sina
– certificatul de nastere al copilului, original si copie sau nr. de inregistrare care contine CNP-ul copilului de la Biroul de inregistrare nasteri de la Oficiul de Stare Civila, in cazul in care nu s-a eliberat certificatul de nastere. Dosarul se completeaza cu copie certificat nastere copil imediat ce este emis, cel mai tarziu in data in care se vireaza stimulentul
– biletul de iesire din spital/certificat medical constatator al nasterii emis de catre unitatea sanitara (copie)
– actul de identitate al parintilor, original si copie
-extras de cont pentru efectuarea viramentului bancar
– cerere tipizata (se completeaza la locatiile de depunere sau se poate veni cu ea completata, dupa ce se descarca de pe site-ul www.dgas.ro)
– declaratie de consimtamant (se completeaza la locatiile de depunere sau se poate veni cu ea completata, dupa ce se descarca de pe site-ul www.dgas.ro).

Pentru informatii puteti suna gratuit la TelVerde 0800.821.218, de luni pana vineri, 8:30 – 16:30.

De ce stimulentul se acorda doar in Bucuresti

In motivarea deciziei pentru acordarea stimulentului pentru nou-nascuti, in valoare de 2.500 de lei, municipalitatea a evidentiat faptul ca in recensamantul realizat de Eurostat in 2011, Romania se afla in declin demografic din cauza sporului natural negativ si a migratiei.

Conform Institutului National de Statistica, in perioada 2010-2015, in Bucuresti s-a inregistrat cel mai scazut numar de nasteri.


Potrivit unui proiect de hotarare ce a fost votat joi in sedinta de Consiliu General al Municipiului Bucuresti, fiecare nou-nascut va primi la nastere suma de 2500 lei. Vezi mai jos care sunt conditiile.

Pentru primirea stimulentului de 2500 lei, o conditie esentiala este ca macar unul din cei doi parinti sa fie domiciliati sau sa aiba resedinta in Bucuresti sau pe raza municipiului.
O alta conditie pentru acordarea sumei este ca nasterea copilului sa fie inregistrata intr-una din maternitatile din cadrul unitatilor sanitare cu paturi din capitala.
Cererea pentru acordarea stimulentului se depune la Directia Generala de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti si trebuie sa fie anexata documentelor doveditoare:

  • certificatul de nastere al copilului
  • biletul de externare/certificat medical constatator al nasterii
  • extras de cont pentru efectuarea viramentului bancar.

Depunerea dosarului se poate face in termen de o luna de la nasterea copiului.
Masura este menita sa incurajeze natalitatea si sa intervina in scopul prevenirii, limitarii sau inlaturarii temporare sau permanente a situatiilor ce pot genera marginalizarea sau excluziunea sociala a persoanei, familiei, grupurilor sau comunitatilor.

Cerere acordare stimulent nou-nascut 2500 lei

Surse articol: pmb.ro, Capital.ro

Recomandari
Unica.ro
Recomandari shopping
Mai multe din Familie