Strabismul la bebeluși – ce să știi

Cei mai mulţi dintre bebeluşi se uită cruciş în primele trei luni de viață, pentru că ochii lor încă nu se  mişcă simultan. Dar de la această vârstă copilul nu ar mai trebui să pară că suferă de strabism, pentru că muşchii ochilor lui ar trebui să fie suficient dezvoltaţi ca să lucreze împreună. Iată ce să știi despre strabismul la bebeluși.

 

În cazul în care continuă să se uite cruciş, s-ar putea să nu vadă bine şi să nu reuşească să focalizeze corect imaginea, situaţie în care are nevoie de ochelari, pentru ca ochii lui să se aşeze în poziţia bună.

Chiar şi copiii în vârstă de câteva luni pot să poarte ochelari. Este important ca strabismul la bebeluși să fie tratat, pentru că, altfel, vederea s-ar putea să nu i se dezvolte aşa cum trebuie. De aceea, apelează întotdeauna la medic atunci când suspectezi o problemă, dar şi pentru un control de rutină.

De asemenea, este posibil să fie nevoie să facă anumite exerciţii pentru ochi, ca să-şi întărească muşchii – exerciţii care vor consta, probabil, în a-i acoperi un ochi, în timp ce îi arăţi obiecte pe care să le privească cu celălalt.

 

Foto: shutterstock.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Bebelusul