Studiu: 1 din 3 femei suferă de tocofobie, frica e a naște

Potrivit unui studiu efectuat de o echipă de cercetători din Cork, Irlanda, una din trei femei se tem să nască. Cercetătorii trag un semnal de alarmă cu privire la personalul din maternități care ar trebui instruit astfel încât să poată acorda ajutor psiho-emițional gravidelor.

La acest studiu au participat 900 de femei însărcinate, iar dintre ele, circa 300 au răspuns că le este frică de momentul nașterii, iar 5% s-au declarat complet înfricoșate de aducerea pe lume a aunui copil, potrivit The Times. În termeni științifici, frica de a naște se numește tocofobie. Din studiu a rezultat că frica de naștere apare în proporție de 43% în rândul femeilor aflate la prima sarcină.

Citește și: Are sânii atât de mari, încât nu și-a putut alăpta copiii, de frică să nu-i sufoce. Acum strânge bani pentru operație

În plus, experții au mai concluzionat și că femeile însărcinate  singure erau mai predispuse să experimenteze emoții puternice în comparație cu gravidele căsătorite sau un partener de viață stabil.

Foto – 123rf.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri