Studiu: 10 din 12 marci de scutece pentru bebelusi contin substante periculoase

In majoritatea scutecelor pentru bebelusi se gasesc substante chimice periculoase, se arata in urma unui studiu desfasurat in Franta, asupra unor produse pe care si romanii le folosesc.

Rezultatul studiului realizat de Institutul National al Consumului, din Franta, a fost publicat in urma cu un an, de catre revista 60 Millions de Consommateurs. In cadrul concluziilor, s-a evidentiat ca 10 din 12 tipuri marci diferite de scutece pentru bebelusi contin substante cu potential carcinogen.

In mod surprinzator, inclusiv scutecele catalogate ca ecologice contin astfel de substante periculoase.

Scutece cu urme de glifosfat, ingredientul activ din ierbicid, si dioxina

Cantitatile de substante chimice cu potential periculos gasite in scutecele pentru bebelusi erau foarte mici, insa bebelusii sunt in mod deosebit mai sensibili la substante toxice.

Dintre marcile de scutece analizate, cercetarea a relevat ca produsul Baby Dry de la Pampers si Eco Planete, de la Carrefour, sunt considerate a fi cele mai periculoase, in urma analizelor.

Substantele periculoase gasite in scutecele pentru bebelusi se gasesc, ironic, in acele substante menite sa protejeze pielea bebelusilor si sa previna iritatia, cu precadere vaselina, utilizata frecvent pentru proprietatile puternic hidratante.

Strat de bumbac „ca matasea”, facut din plastic

Nu doar substantele periculoase sunt problema, cand vine vorba de fabricarea scutecelor pentru bebelusi.

Desi se sugereaza din reclama si de pe ambalaj ca au un strat de bumbac, scutecele pentru bebelusi nu contin de regula si bumbac.

Stratul ce intra in contact cu pielea bebelusului este un amestec de celuloza, fibra extrasa din lemn, si diferite forme de plastic, adesea polipropilena.

Care este situatia scutecelor pentru bebelusi din Romania

Din marcile analizate de Institutul National al Consumului, din Franta, 3 se regasesc si la noi: Toujours (Lidl), Naty, de la Nature Babycare si Carrefour Baby, se arata intr-un material publicat APC Romania.

Dintre toate celelate marci de scutece prezente pe piata din Romania, singura care are un disclaimer in acest sens este Pufies:

„Nu contine alergeni, nu contine parfumuri sau lotiuni, nu conţine toxine, fara coloranti toxici, nu contine latex, nu contine compusi ai clorului si a fost testat dermatologic.”, este textul ce poate fi citit pe ambalajele acestor scutece.

Restul producatorilor nu mentioneaza detalii concrete cu privire la siguranta sanatatii bebelusilor.

Surse: 60millions-mag.com; APC Romania

Imagine: Shutterstock


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Bebelusul