Studiu: De ce fac copiii COVID-19 mai rar ca adulții

În cadrul unei cercetări elaborate, apărută în publicația JAMA Pediatrics, oameni de ştiinţă de la Spitalul de Pediatrie din Philadelphia (CHOP) şi din alte şase spitale pentru copii din Statele Unite au analizat dosarele medicale ale aproape 136.000 de pacienţi pediatrici, de la nou-născuţi până la cei cu vârsta de 24 de ani.

Toţi acesți pacienții au fost testaţi pentru COVID-19.

Dintre cei 5.374 de copii şi adolescenţi testaţi pozitiv, mai puţin de 7% au dezvoltat simptome severe care au necesitat spitalizare. Opt dintre aceştia, cei mai mulţi cu probleme medicale complexe preexistente, au decedat, ceea ce reprezintă o rată a mortalităţii de 0,15%.

Citește și:  Arad: Bebeluș de numai nouă zile, internat cu COVID-19. Copilul s-a vindecat și a fost externat

Infectarea a fost mai frecventă, cu o probabilitate mai ridicată de a deveni severă, în rândul pacienţilor afroamericani, hispanici şi asiatici, adolescenţi cu vârste cuprinse între 12 şi 17 ani, cei care aveau asigurare de sănătate în sistemul public şi cei cu anumite afecţiuni cronice.

”În timp ce riscul general de îmbolnăvire este scăzut în acest grup de copii, vedem discrepanţe semnificative la cei care sunt testaţi pozitiv şi care dezvoltă o formă severă a bolii, la fel cu cea observată în cazul adulţilor”, a explicat Hanieh Razzaghi, manager de proiect în domeniul cercetării la CHOP şi unul dintre autorii articolului, într-un comunicat de presă, citat de Agerpres.

Până în prezent, nu s-a putut stabili cu exactitate de ce copiii nu sunt afectaţi decât într-o mică proporţie de noul coronavirus. Cu toate acestea, există o teorie susţinută de câteva cercetări conform căreiea la copii, celulele aflate de-a lungul cavităţii nazale produc o cantitate mai mică din proteina care ajută virusul SARS-CoV2 să pătrundă în organism, în comparaţie cu adulții.

sursa foto – 123rf.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri