Studiu eJobs: Primele în bani, tichetele cadou și zilele libere suplimentare, în topul beneficiilor extrasalariale primite anul acesta, de Paște

Sărbătorile Pascale din acest an vor aduce beneficii extrasalariale pentru aproape jumătate dintre angajații români (41,74%), potrivit celui mai recent sondaj eJobs, liderul pieței de recrutare online din România. Cei mai mulți dintre aceștia vor primi din partea angajatorilor prime în bani (21,30%), tichete cadou (13,91%) și zile libere suplimentare (4,78%).

Un procent mai mic de angajați (3,04%) primesc coșuri cadou cu produse specifice de sărbători, în timp ce 1% beneficiază de cadouri pentru copii sau posibilitatea de a participa la ateliere creative de Paște. Cu toate acestea, mai bine de jumătate dintre angajați, respectiv 58,26%, spun că, în compania pentru care lucrează, nu vor fi oferite cadouri sau stimulente cu ocazia sărbătorilor Pascale.

În ceea ce privește beneficiile pe care românii le apreciază cel mai mult, pe primul loc se află primele în bani, menționate de 71,30% dintre respondenți. Sunt urmate, la o distanță destul de mare, de zilele libere suplimentare (13,91%), tichetele cadou (8,70%) și cadourile pentru copii (3,04%). Coșurile cu produse specifice de sărbători și atelierele creative sunt preferate de mai puțin de 3% dintre angajați.

'A devenit o tradiție ca, de sărbători, companiile să gândească o schemă de beneficii pentru angajați, ca parte a strategiei de motivare a acestora. Totuși, în ultimii ani, de când a început să se manifeste intensiv și preocuparea pentru consolidarea propriului brand de angajator, politica de resurse umane s-a ramificat și a devenit mult mai complexă, beneficiile extrasalariale de Paște sau de Crăciun fiind înlocuite, în unele cazuri, de instrumente de motivare și retenție acordate pe tot parcursul anului și personalizate, în funcție de nevoile fiecărei echipe de angajați în parte', a declarat Bogdan Badea, CEO eJobs România.

Astfel, 43,04% dintre angajați declară că nu primesc niciodată prime sau cadouri, de sărbători, în timp ce 25,65% primesc doar ocazional, iar 31,30% în fiecare an. Dintre aceștia, aproape 40% au în schemă astfel de stimulente și de Paște, și de Crăciun, în timp ce 20% semnalează doar Crăciunul ca fiind sărbătoarea care le aduce beneficii suplimentare.

În ceea ce privește pachetul extrasalarial primit în mod obișnuit, pe tot parcursul anului, în companiile locale, 51,30% dintre angajați au parte, lunar, de bonuri de masă, 19,57% beneficiază de abonament la clinici medicale private, 13,91% de transport gratuit și 8,21% de program flexibil. Lista beneficiilor recurente, oferite pe tot parcursul anului de către angajatori mai include suplimentarea zilelor de concediu de odihnă, discounturi pentru servicii și produse oferite de companii partenere, abonamente la săli de sport, spațiu pentru recreere la locul de muncă, cursuri de dezvoltare personală sau masaj de relaxare la birou.

Sondajul eJobs a fost realizat în perioada 20 martie – 3 aprilie 2018, pe un eșantion de 1.240 de respondenți activi profesional, dintre care 69,57% în funcții fără atribute și responsabilități de conducere, majoritatea (50,43%) cu vârsta între 25 și 40 de ani.

***

Despre eJobs

Lansată în 1999, eJobs este prima platformă de recrutare lansată în România. eJobs România aparține companiei Ringier Romania, parte din Ringier AG, compania internațională de media localizată în Zurich, Elveția. eJobs.ro le oferă clienților săi cea mai relevantă bază de date de candidați, pe care o pune la dispoziție prin metode eficiente, utilizând canale de media personale și cunoștințe avansate de Performance Marketing și campanii de Employer Branding, precum și tactici de optimizare a rezultatelor de recrutare. eJobs.ro are un număr de peste 3,7 milioane de CV-uri, mai mult de 2 milioane de utilizatori unici lunari, peste 1.500 de CV-uri actualizate zilnic și o bază de emailing de peste 1,3 milioane de potențiali candidați, precum și o bază de fani de 270.000 pe Facebook.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Familie