Studiu ingrijorator: O treime dintre profesori considera bataia copiilor justificata

Un studiu desfasurat recent arata o situatie ingrijoratoare in ceea ce priveste educatia si promotorii educatiei din romania, profesori din Romania.
Fundatia Friedrich Stiftung a realizat o cercetare menita sa evidentieze convingerile pe care un esantion relevant de profesori, alesi din intreaga tara, o au cu privire la diferite subiecte, majoritatea controversate. Rasa, discriminare, lideri politici totalitari, toate aceste subiecte au fost transate in studiul desfasurat de 4 oameni de stiinta de la Universitatea Babes-Bolyai.

Unul din noua profesori sunt rasiti in mod afisat, sustinand segregarea in scoli

1427 de profesori au raspuns la intrebarile cuprinse in cercetare, iar datele colectate in urma studiului sunt cel putin ingrijoratoare:

Mai bine de unul din noua profesori sunt rasisti in mod deschis si ar sustine fara ezitare segregarea in scoli, adica separarea copiilor de etnie roma de ceilalti copii.
Aproape jumatate dintre profesori nu ar dori sa aiba romi, straini, persoane de alta orientare sexuala sau cupluri necasatorite ca vecini.

Doar putin peste jumatate dintre profesorii sunt adeptii democratiei, ceilalti preferand dictatura sau alte forme de regim autoritar.

O treime dintre profesorii din acest studiu considera ca parintii sunt indreptatiti atunci cand isi educa copiii cu bataia, iar jumatate dintre acestia considera ca si violenta impotriva femeii este justificabila.

Imagine: Shutterstock


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau