Studiu: Mamele pot transmite bebelușilor anticorpi COVID-19 prin alăptare

Un studiu recent realizat de oamenii de știință din Israel a scos la iveală că anticorpii COVID-19 se transmit de la mamă la făt, prin laptele matern.

Studiul, efectuat pe un grup restrâns de 10 femei aflate în timpul perioadei de alăptare arată că anticorpii se pot transmite bebelușilor prin alăptare, după prima doză de vaccin anti-COVID-19. Toate participantele la experiment au fost vaccinate împotriva COVID-19, iar prezenţa anticorpilor a fost detectată în lapte chiar după prima doză administrată. La o săptămână după rapel, nivelul anticorpilor a crescut, relatează presa internațională.

Citește și: SUA: Copiii sub 12 ani vor putea fi vaccinați împotriva COVID-19 la începutul anului 2022

„Este clar că răspunsul imun este suficient de bun pentru ca anticorpii să fie transferaţi în laptele matern. Anticorpii au fost, cel mai probabil, absorbiţi în tractul digestiv şi acest lucru poate oferi un grad de protecţie pentru sugari”, a spus profesorul Ariel Many, unul dintre conducătorii studiului realizat în parteneriat cu Universitatea din Tel Aviv.

Momentan, vaccinurile împotriva COVID-19 nu sunt aprobate pentru copii, însă premierul Benjamin Netanyahu a contactat compania Pfizer pentru a se găsi o soluție în acest sens.

Foto – 123rf.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri