SUA: Cantități periculoase de metale grele toxice, decoperite în alimentele pentru bebeluși

Experții în nutriție și sănătate din Statele Unite ale Americii au descoperit o serie de probleme cu anumite alimente destinate consumului bebelușilor de sub un an, comerciaizate de patru mari companii.

Specialiștii au găsit „cantități periculoase de metale grele toxice” în anumite produse alimentare și trag un semnal de alarmă cu privire la acest lucru deoarece nivelurile ridicate de plumb și mercur din hrană pot afecta iremediabil creierul celor mici.

Experții au examinat produse ale patru mari companii – Nurture Inc, Hain Celestial Group Inc, Beech-Nut Nutrition și Gerber – o unitate a Nestle – , iar în urma investigațiilor, s-a stabilit că standardele interne ale acestor companii permit „niveluri periculoase de metale toxice, iar documentele au arătat că producătorii au vândut adesea alimente care depășeau aceste niveluri”.

„Până în prezent, alimentele pentru bebeluși care conțin cantități mari de metale toxice nu poartă nicio etichetă sau avertisment pentru părinți. Producătorii sunt liberi să testele doar ingredientele sau, pentru majoritatea alimentelor, să nu facă deloc teste”, se arată în raportul specialițtilor, potrivit presei internaționale.

Administrația pentru Medicamente și Alimente (FDA) analizează momentan acest raport. Reprezentanții FDA susțin că elementele toxice sunt prezente în mediul înconjurător și ajung în lanțul de alimente prin sol, apă sau aer.

Foto – 123rf.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri