Suceava: Un copil de 1 an a murit după ce s-a înecat cu un balon

Tragedie în Suceava. Un copilaș, în vârstă de 1 ani și patru luni, a decedat după ce s-a înecat cu un balon. Nenorocirea s-a petrecut în localitatea Hănțești, potrivit presei locale. Părinții au încercat să scoată balonul din gura copilului, dar acesta s-a rupt, iar capătul i-a rămas micuțului blocat în gât. Părinții au dus copilul de urgență la Unitatea de Primire Urgență din cadrul Spitalului Județean Suceava.

Copilul a intrat în stop cardio-respirator, a fost resuscitat, iar după stabilizare, medicii au decis să-l transfere la Spitalul de Copii Sf. Maria' din Iași. Din nefericire, pe drum, inima copilului a cedat, el suferind al doilea stop cardio-respirator. De data aceasta, medicii nu l-au mai putut resuscita.

Citește și: Un copil de patru ani a murit după ce s-a înecat cu o bucată de crenvurșt

Părinții au povestit medicilor că totul s-a întâmplat în timp ce copilul se juca împreună cu frații mai mari în casă. Copiii nu erau supravegheați, mama gravidă în luna a opta nu era în cameră cu ei, iar tatăl făcea treabă prin curte.

'Pentru un copil, ești responsabil până la 18 ani, dar se pare că mulți uită mult prea repede acest aspect', a spus un medic urgentist sucevean.

Medicii trag un semnal de alarmă cu privire la acest caz, punctând că de la începutul lunii, peste zece copiii au ajuns la Urgență din cauza unor accidente care ar fi putut fi evitate dacă micuții ar fi fost supravegheați de un adult.

Foto – 123rf.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri