Sucuri pentru imunitatea copilului tău

Părerile sunt împărţite când vine vorba despre sucurile de legume şi fructe pentru copii. Există câteva combinaţii care îi vor ajuta însă pe cei mici să îşi dezvolte imunitatea. Concentraţia de vitamine şi minerale îi poate fi benefică şi copilului tău, mai ales că se apropie sezonul răcelilor. 

Reţete sănătoase şi pe placul celui mic

Lămâile, ghimbirul, portocalele sau morcovii sunt perfecte pentru dezvoltarea imunităţii. Din ele poţi obţine câteva sucuri pline de vitamine pe care copilul tău le va consuma cu plăcere. Nu vei avea nevoie decât de un storcător pentru a le prepara. În doar câteva minute, sucul va fi gata, iar micuţul tău se va putea bucura de el. 

Cum prepari un suc de portocale şi ghimbir

Recomandat copiilor de peste un an, sucul de portocale şi ghimbir are un gust dulce şi o culoare frumoasă. Portocalele sunt bogate în vitamina C, care ajută la dezvoltarea imunităţii, iar ghimbirul şi curcuma vor face şi ele minuni. 

 

Ingredientele sunt următoarele: 3 portocale curăţate, 5 morcovi medii, două mere, 3 cm de rădăcină de ghimbir, 1 centimetru rădăcină de curcumă (dacă nu găseşti, pot folosi puțină pudră de curcumă).

Mod de preparare: Pune ingredientele în storcător, scoate sucul din ele şi apoi serveşte-l pe cel mic. Vei obţine aproape un litru de suc, iar acesta poate fi păstrat aproximativ două zile la frigider. 

Gorila verde, pe gustul micuţilor

Este un suc de culoare verde, care îi va face curioşi pe cei mici. Şi gustul este bun, iar nutrienţii pe care îi conţin frunzele de kale, perele şi broccoli vor combate viruşii. 

 

De ce ai nevoie: O tijă de broccoli (nu bucheţelele), un castravete, 2-3 frunze de kale, 3 pere (poţi folosi şi mere), o lămâie fără coajă. 

Mod de preparare: Trece toate ingredientele prin storcător, strecoară-le, apoi sucul este gata. Ai grijă să nu uiţi de frunzele de cale, altfel sunt şanse ca cei mici să nu se atingă de acest suc. În caz de maximă urgenţă, le poţi înlocui cu spanac.

Sucul tropical, preferatul copiilor

Acest suc va deveni probabil preferatul prichindeilor, dar şi al tău. Conţine mere, sfeclă şi morcovi, la care vei adăuga bucăţi de ananas pentru mai multă vitamina C și aroma tropicala. Puţin sirop de soc îl va face şi mai gustos. 

Ingredientele sunt: 3 mere, o sfeclă mică, 3 morcovi medii, o cană de bucăţi de ananas, două linguriţe de sirop de soc (opţional). 

Mod de preparare: Stoarce ingredientele, adaugă la final siropul de soc, iar sucul este gata. 

Acestea sunt cele mai bune sucuri pe care i le poţi oferi copilului tău, când se apropie sezonul răcelilor. Cel mai bine este să încerci să previi, decât să combaţi. În cinci minute, sucurile sunt gata, aşa că nu îţi rămâne decât să faci cumpărăturile şi să te apuci de treabă.  

(P) Material realizat în colaborare cu Philips. 

Sursa foto: pexels.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Retete culinare