„Sunt singur acasă. Cred că mama nu mă place!” Confesiunea emoționantă a unui băiețel, virală în online

Un videoclip cu un băiețel în vârstă de patru ani care se plânge de singurătatea și își exprimă dorul pentru părinții săi s-a viralizat în mediul online.

În clipul postat pe TikTok, un băiețel coreean de patru ani, pe nume Song Eo Jun spune: „Nu știu. Sunt singur acasă… nimeni nu se joacă cu mine.'

Cred că mama nu mă place. Nu mă ascultă niciodată!”

Răspunsul său sfâșietor a declanșat un val de emoții pe internet. Videoclipul viral este un fragment din emisiunea sud-coreeană „My Golden Kids'. Song a fost întrebat pe cine preferă dintre cei doi părinți. Iar răspunsurile sale sunt de-a dreptul neașteptate.

Când a fost întrebat despre mama lui, Song a spus: „Cred că mama nu mă place. Nu mă ascultă niciodată. Vreau ca mama să se joace cu mine. '

O fetiță care refuza să mănânce și avea febră a fost diagnosticată cu leucemie

Apoi, băiatul a început să plângă, nemaiputându-și stăpâni tristețea. El a mărturisit, de asemenea, că și-ar dori ca mama lui să petreacă mai mult timp cu el.

Întrebat despre tată, micuțul a spus că devine înspăimântător când se supără. Mi-aș dori să vorbească mai frumos cu mine' – a mărturisit Song.

Este prea mic pentru a se simți așa”

@ily.m.s He just a baby, to hold his tears 🥺😢 #mygoldenkids ♬ only love can hurt like this – &lt3

Internauții au reacționat imediat la clip, declarându-se afectați de cele spuse de copil.

„Oh, să fii atât de mic și să ai sentimente atât de profunde… Este foarte greu de înțeles la acea vârstă. Este sfâșietor. Aș vrea să-l îmbrățișez pe micuț”, a comentat un utilizator.

„Este prea mic pentru a se simți așa„, a spus altcineva.

Între timp, părinții lui Song, care îi ascultau și ei mărturisirea și au izbucnit în lacrimi. În emisiune, s-a dezvăluit că părinții lui Song au un program foarte agitat și încărcat și că le este extrem de greu să-i crească pe Song și pe sora lui, care are în prezent șase luni. Acest decalaj dintre lipsa timpului pentru copii și nevoia de a fi iubit a băiețelului l-a determinat pe acesta să creadă că părinții lui nu-l iubesc.

Provocările vieții moderne, în special programul foarte încărcat la locul de muncă și lipsa acordării atenției copiilor, pot contribui, din neatenție, la apariția un sentiment de singurătate în rândul celor mici.

Timpul limitat pentru interacțiunile semnificative zilnice, din cauza multelor ore petrecute la locul de muncă îi face pe copiii să se simtă neglijați și îi afectează emoțional. Cu ambii părinți mereu prinși în diverse activități profesionale, timpul cu familie devine inexistent.

Dar și munca remote, de acasă, poate duce, de asemenea, la izolarea neintenționată, cu toate că oferă flexibilitate. Întâlnirile virtuale și conectivitatea constantă pot distrage atenția părinților, reducând atenția și implicarea pe care le-o oferă copiilor lor. În unele cazuri, părinții pot fi prezenți fizic, dar preocupați mental de factorii de stres legați de muncă.

Lipsa de atenție a părinților duce la apariția depresiei în rândul celor mici

În plus, activitățile extracurriculare, esențiale pentru dezvoltarea copilului, pot fi afectate pe măsură ce părinții se luptă să echilibreze angajamentele profesionale și viața de familie.

Lipsa experiențelor comune poate contribui la apariția unui sentiment de singurătate, iar copiii ajung să tânjească atenție, îndrumare și conexiune emoțională.

În timp ce părinții care lucrează adesea se străduiesc să ofere o viață confortabilă familiilor lor, este esențial să recunoaștem potențialele consecințe ale constrângerilor de timp asupra bunăstării emoționale a copiilor. Acest lucru atrage atenția asupra depresiei din copilărie.

 Depresia din copilărie este o problemă de sănătate mintală îngrijorătoare, marcată de sentimente persistente de tristețe, deznădejde și pierderea interesului pentru orice fel de activități. Simptomele pot include modificări ale tiparelor de somn, iritabilitate și dificultăți de concentrare. Cauzele variază de la factorii genetici, la factorii de stres de mediu.

Recunoașterea depresiei și intervenția timpurie, care implică terapie și sprijin, sunt cruciale pentru bunăstarea copilului.

Copiii depresivi pot prezenta semne cum ar fi retragerea din activitățile sociale, petrecerea unor perioade lungi singuri, o scădere a entuziasmului sau a energiei, modificări ale tiparelor de somn sau o scădere a performanței școlare. Ei pot exprima sentimente de tristețe sau izolare. Schimbările vizibile în comportament, schimbările de dispoziție sau reticența de a se angaja în activități de grup pot indica nevoia copilului de conexiune și sprijin.

Foto – capturi TikTok


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Mai multe din Stiri
Buton