Supă de porumb cu somon

Gustoasă și hrănitoare, această supă de porumb cu somon va plăcea până și celor mai mofturoși copii. Încearcă și tu rețeta!

Ingrediente/6 porții

200 g cartofi roșii

o ceapă medie tocată mărunt

o tulpină de țelină

1 morcov

1 cățel de usturoi

3 linguri de ulei de măsline

2 frunze de dafin

350 g file de somon (fără pieliță)

o cană cu lapte

o cutie de boabe de porumb sau o cană de porumb congelat

 

Mod de preparare:

Curăță cartofii și taie-i cubulețe. Toacă ceapa, morcovul și cățelul de usturoi.

Într-o oală, pune uleiul de măsline, la foc mediu, apoi adaugă ceapa, tulpina de țelină tocată mărunt, usturoiul și frunzele de dafin, și sotează-le 5 minute, până se rumenesc. Micșorează apoi focul și mai lasă legumele pe foc, amestecând continuu, până când ele se înmoaie. Apoi adaugă cartofii și 2-3 căni cu apă și lasă să fiarbă încet, până cartofii devin moi.

Separat, taie somonul cubulețe. Pasează într-un vas o cească de porumb, împreună cu laptele. Adaugă în oala în care au fiert legumele și cartofii această pastă de porumb și lapte, precum și bucățile de somon și lasă să fiarbă la foc mic, fără capac, 5-7 minute. Condimentează după gust cu sare și piper și presară deasupra restul de boabe de porumb.

ATENȚIE – dacă servești supa copiilor mai mici de 3 ani, este bine să pasezi tot porumbul, pentru  evita pericolul de înec cu bucățele mici de porumb!


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Buton