Superalimente pentru juniorul tău

Gustoase și sănătoase, aceste superalimente îi oferă juniorului tău toți nutrienții de care are nevoie pentru o creștere sănătoasă și o dezvoltare armonioasă.

Ouă – bogate în proteine, sunt unele dintre puținele alimente care conțin vitamina D, de mare ajutor în absorbția calciului. Consumul de proteine la micul dejun oferă senzația de sațietate pentru mai mult timp.

Fulgi de ovăz – studiile arată că juniorii care consumă fulgi de ovăz au o capacitate de concentrare mai mare și sunt mai atenți. Bogați în fibre, fulgii de ovaz se digeră mai încet, oferind copilului energie pe o perioadă mai mare.

Fructe și legume – orice fel de fruct sau legumă este binevenit în regimul alimentar al copilului tău. Însă pentru a putea profita de cât mai multe vitamine și minerale, oferă-i din toate fructele și legumele, în funcție de sezon, chiar și din cele care ție nu-ți plac.

Nuci, migdale, alune – conțin grăsimi sănătoase, extrem de importante pentru creșterea și dezvoltarea copiilor. Puțină grăsime sănătoasă la micul dejun oferă copilului energie pentru toată ziua.

Lactate – proteinele și calciul din produsele lactate furnizează combustibil creierului și corpului. Proteinele ajută la dezvoltarea țesutului cerebral, iar calciul păstrează dinții și oasele copilului puternice.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Nutritie