Superstitii legate de sarcina

Sarcina, o perioada glorioasa, uneori inconfortabila si deseori lipsita de intimitate.

Din momentul in care o femeie ramane insarcinata, toata lumea ii pune intrebari extrem de personale: „Ce o sa ai, fetita sau baietel?”; „Cat de mare este?”; „Cand o sa nasti?”; „Cum o sa nasti, natural sau prin cezariana?”; „Ati ales un nume?”; samd.

Pentru fiecare intrebare pusa, exista invariavil si un sfat, nesolicitat, pentru ca nimic nu invita mai mult la oferirea sfaturilor, decat sarcina.

Sunt, de asemenea si o serie intreaga de superstitii legate de sarcina, pe care, cred ca orice graviduta le-a auzit in timpul sarcinii.

1. In primul trimestru de sarcina nu trebuie sa spui nimanui ca esti insarcinata. De ce, nu prea se stie exact.

2. Nu trebuie cumparat nimic pentru bebelus pana ce nu se naste. Motivul invocat ar fi ca daca faci asta in timpul sarcinii, se poate intampla ceva rau cu bebelusul. Insa sa fim serioase, ultimul lucru pe care vrei sa il faci dupa ce se naste bebelusul, este sa alergi prin magazine dupa hainute, patut, carucior si toate celelalte lucruri de care ai nevoie pentru bebe.

3. Daca ai pofte alimentare si nu ti le satisfaci, bebelusul seva naste cu un semn in forma alimentului la care ai poftit.

4. Greturile matinale, desi toate gravidutele le au, in functie de intensitate si de durata, indica sexul bebelusului. Astfel ca, daca graviduta are greturi usoare si doar in prima parte a zilei, va avea baiat, iar daca greturile sunt puternice, insotite de varsaturi si se intind pe tot parcursul zilei, atunci gravidura va avea o fetita.

5. Testul inelului, este o superstite tare veche, conform careia, bebelusul nenascut, poate manifesta control asupra obiectelor, chiar daca este in burtica. Testul se aplica folosind o verigheta, legata cu un fir de par. Graviduta trebuie sa se aseze pe spate si cineva va tine deasupra burticii verigheta legata cu firul de par. Daca verigheta incepe sa faca miscari circulare, atunci va avea fetita, daca verigheta face miscari drepte (inainte si inapoi), atunci va avea un baietel.

6. Pantecul mamei este un loc destul de zgomotos, insa protector pentru bebelus, insa exista un mit conform caruia, bebelusul poate fi ranit prin miscarile pe care le face mamica.  Superstitia spune ca daca viitoare mamica isi ridica mainile deasupra capului, aerul care patrunde va determina infasurarea cordonului ombilical in jurul gatului bebelusului.

Expertii declara ca acest lucru nu este posibil si ca, atunci cand cordonul ombilical se infasoara in jurul gatului bebelusului (ceea ce se intampla aproxima la una din trei sarcini), se intampla din cauza acrobatiilor pe care bebelusul le face in burtica.

7. Una din cele mai comune superstii este cea conform careia, daca graviduta are arsuri, bebelusul se va naste cu foarte mult par.

Surse: people.howstuffworks.com; superstitionsof.com; goodtoknow.co.uk; babiesonline.com
Foto: thinkstockphotos.com
Text: Simona David


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Dezvoltarea sarcinii