• Nume de copii
  • Felicitari
  • Calculator de sarcină
  • Sarcina pe saptamani
  • Preconcepție
    • Contraceptie si planning
    • Fertilitate
  • Sarcină
    • Îngrijire
    • Analize în sarcină
    • Alimentație
    • Dezvoltarea sarcinii
    • Sănătate
    • Psihologie
    • Sarcina pe saptamani
  • Naștere
    • Pregătire
    • Naștere
    • Recuperare
  • Bebeluş
    • Îngrijire
    • Alimentație
    • Sănătate
    • Dezvoltare
    • Rețete pentru bebeluși
  • Copilul tău
    • Psihologie
    • 1 – 2 ani
    • 2 – 3 ani
    • 4 – 5 ani
    • 6 – 7 ani
    • 8 – 12 ani
    • Pas cu pas
    • Disciplină
    • Nutriție
    • Educație
    • Sănătate
  • Familie
    • Părinte singur
    • mama și tata
    • frați
    • bunici
    • psihologie
    • ”de casă”
  • Rețete
    • Retete pentru bebelusi
    • Retete pentru copii
    • Aperitive și gustari
    • Supe, ciorbe
    • Preparate de bază
    • Salate
    • Deserturi
    • Băuturi/ cocktail-uri
    • Garnituri
    • Sosuri, condimente, marinate
    • Conserve/compoturi
  • Școala baby
    • Vocabularul
    • Să desenam
    • Să numaram
    • Să scriem
    • Colorează pe cifre
    • Logice
    • Fii creativ
  • Nume de copii
  • Felicitari
  • Calculator de sarcină
  • Sarcina pe saptamani

Ciocolata de casa cu alune
Deserturi

Ciocolata de casa cu alune

Ingrediente: 250 gr. unt nesarat 50 ml apa 250 gr zahar 100 gr alune de paduri 150 gr lapte praf 50 gr cacao Preparare: Intr-o cratita, nu foarte mica, puneti apa si zaharul pe foc mic si amestecati tot timpul, pana cand se topeste zaharul (e important) si pana se face ca un sirop mai

Mai multe
Mititei
Preparate de baza

Mititei

Ingrediente: 300 gr carne de vita 1 ou sare 10 gr unt   Preparare: Carnea aleasa de pielite si zgarciuri se spala si se trece prin masina de tocat, apoi se amesteca cu o lingura de apa calda, ou si sare. Carnea se bate cel putin 10 minute pe un fund de lemn pentru a

Mai multe
Sirop de capsuni
Bauturi/ cocktail-uri

Sirop de capsuni

Ingrediente: 1 kg capsuni, 250 g apa, 800 g zahar Preparare: Capsunile se spala si se curata. Se taie apoi in bucatele. Se adauga 250 g apa si se lasa la macerat pana a doua zi. A doua zi se dau capsunile prin blender si se strecoara prin tifon sau strecuratoare fina. Se adauga zaharul

Mai multe
Cosulete din ciuperci cu crema de branza
Aperitive si gustari

Cosulete din ciuperci cu crema de branza

Ingrediente: 12 ciuperci 150 g branza dulce (sau cas de vaca) 2 linguri maioneza 2 linguri smantana 1 castravete 1 catel usturoi 1 rosie Preparare: Se spala bine ciupercile, se lasa la scurs pe un servetel, se desfac de codite si se coc doar palariile la cuptor. Crema se prepara amestecand branza cu maioneza, smantana,

Mai multe
Cuburi de carne de porc cu portocale
Preparate de baza

Cuburi de carne de porc cu portocale

Ingrediente: 600 gr. carne de porc macra, 4 cepe, 2 linguri faina, sucul si coaja razuita a 2 portocale, 4 linguri vin rosu, 2 linguri ulei, sare, piper. Preparare: Carnea o taiem cuburi. Prajim in ulei incins carnea sarata si piperata. O presaram cu faina, adaugam ceapa taiata marunt si calita inainte intr-o alta tigaie,

Mai multe
Ciorba de porc cu tarhon
Supe, ciorbe

Ciorba de porc cu tarhon

Ingrediente: carne de porc, zarzavat (2 morcovi, 1 telina, 1 ceapa, 1 partunjel, 1 pastarnac, 2 gogosari, 2 cartofi), orez, verdeata (patrunjel, telina, tarhon ), 2 galbenusuri de ou, o cutie de smantana, sare Preparare: Carnea se spala si se taie bucati, zarzavatul se taie si el. Se pune carnea la fiert, se indeparteaza spuma,

Mai multe
Ciuperci umplute
Preparate de baza

Ciuperci umplute

Ingrediente: 300 g ciuperci champignon cu tot cu codite o ceapa doi catei de usturoi 3 linguri de parmezan mirodenii dupa gust frunze de patrunjel crema de branza cu verdeata Preparare: Se toaca marunt coditele ciupercilor impreuna cu ceapa si usturoiul si se calesc. Se iau de pe foc si se amesteca cu crema de

Mai multe
Salata cu crutoane
Salate

Salata cu crutoane

Ingrediente: 1 piept de pasare 4 rosii 1 ardei gras 1salata verde 1 ceapa verde 2 castraveti 3 oua fierte 150 g pesmeti (crutoane) zeama de la o lamaie 3 linguri ulei de masline sare, piper dupa gust Preparare: Pieptul de frige pe gratar. Apoi se taie in bucatele mici. Intr-un bol se pun bucatelele

Mai multe
Poale-n brau
Deserturi

Poale-n brau

Ingrediente: 500 g faina 100 g untura 6 galbenusuri 300 ml lapte 200 g smantana 300 g branza de vaci 60 g drojdie 1/2 lingurite sare 150 g zahar 2-3 pliculete zahar vanilat 1 lingurita coaja de lamaie Preparare: Se dizolva drojdia in laptele caldut. Se adauga cateva linguri de faina, se amesteca si se

Mai multe
Pui cu mere
Preparate de baza

Pui cu mere

Ingrediente: carne de pui 500 g, mere cretesti 500 g, ulei 25 ml, unt 10 g, zahar 5 g, faina 5 g, patrunjel verde, sare 7. Preparare: Bucatile de carne de pui curatate si spalate se rumenesc pe toate partile ulei, apoi se adauga cateva linguri de apa si se fierb inabusit la foc domol.

Mai multe
Ficatei cu branza
Piureuri

Ficatei cu branza

Ingrediente: 2 ficatei de pasare lapte, formula pentru bebelusi calciu lactic 2 tablete Preparare: Se pregateste branza calcica. Se fierb 240 ml lapte si se adauga 2 tablete de calciu lactic in momentul in care fierbe. Se mai lasa sa fiarba 3 minute, dupa care se strecoara intr-o sita. Se fierbe ficatul si cand e

Mai multe
Ardei umpluti cu telemea
Aperitive si gustari

Ardei umpluti cu telemea

Ingrediente: 5 ardei capia potriviti, 200 g telemea, 1 castravete, 1 lingurita iaurt, marar, sare, piper Preparare: Li se taie ardeilor un capacel cu codita cu tot, se curata de samburi cu grija, ca sa ramana intregi, se spala si se scurg. Castravetele se taie cubulete si mararul marunt. Se freaca telemeau cu iaurtul, sarea,

Mai multe
Supa-crema cu legume
Supe, ciorbe

Supa-crema cu legume

Ingrediente: 1 telina mare 2 morcovi 1-2 ardei 1 pastarnac 2-3- radacini de patrunjel 1 ceapa 1 praz 2 lingurite ulei de masline 1 cubulet unt sare Preparare: Se curata legumele, se spala si se pun sa fiarba intregi intr-o oala cu apa, sare si putin ulei. Se acopera oala cu un capac si se

Mai multe
Rosii umplute cu branza
Aperitive si gustari

Rosii umplute cu branza

Ingrediente: 1 kg de rosii mari 200 gr branza vaci 2 lingurite de gris 50 ml lapte un ou marar sare Preparare: Se taie la fiecare rosie cate un capac, apoi se scobesc. Se amesteca branza de vaci cu galbenusul, grisul fiert in prealabil, laptele, albusul batut spuma, mararul tocat fin si sarea. Cu acest

Mai multe
Desert cu fragi
Deserturi

Desert cu fragi

Ingrediente: 100 g inghetata de fragi, 50 ml sirop de fragi, 50 g frisca batuta, apa minerala. Preparare: Intr-un pahar de 250 ml cu picior se unge interiorul cu frisca batuta si se pune inghetata si siropul si se umple paharul cu apa minerala.

Mai multe
Crema de branza cu fructe
Deserturi

Crema de branza cu fructe

Ingrediente: 300 g branza telemea oi, 150 g branza vaci, 150 g unt, ananas sau mandarine din compot, 200 g mere. Preparare: Branza telemea se trece de doua ori prin masina de tocat impreuna cu branza de vaci, apoi se amesteca cu untul pana devine o crema pufoasa. Merele se curata de coaja si seminte

Mai multe
Crema caramel
Deserturi

Crema caramel

Ingrediente: lapte 600 ml, zeamil 50 g, zahar 100 g, unt 5 g. Preparare: Se ard 50 g zahar, intinzandu-l pe fundul si marginile unei forme. Zeamilul se amesteca usor in 500 ml lapte rece, astfel incat sa nu se formeze cocoloase. Se toarna compozitia intr-o forma si se fierbe in bain-marie, amestecand continuu. Cand

Mai multe
Papanasi cu branza
Deserturi

Papanasi cu branza

Ingrediente: 100 g. branza de vaci dulce; 20 g. faina sau gris; o jumatate de ou; 5 gr. de unt sau 1/2 lingurite smantana; 10 g. zahar. Preparare: Se amesteca branza de vaci cu oul si zaharul, apoi incorporezi totul cu grija in faina sau gris; cu o lingurita inmuiata in apa iei „bile” din

Mai multe
Medalion de porc
Preparate de baza

Medalion de porc

Ingrediente: 500 gr. muschi de porc, 3 linguri ulei, 200 gr. ciuperci champignon, ceapa, sare, piper. Preparare: Saram si piperam feliile de carne, dupa care le prajim in uleiul incins. Adaugam apoi ceapa si ciupercile taiate. Le calim timp de cateva minute. Medalionul de porc il servim cu garnitura de cartofi pai sau legume.

Mai multe
Salam de biscuiti
Retete pentru copii

Salam de biscuiti

Ingrediente: unt 100 g, zahar pudra 250 g, biscuiti 250 g, galbenusuri 2 buc, cacao 40 g, zahar vanilat 1 plic. Preparare: Untul se freaca spuma cu zaharul. Se adauga, pe rand, galbenusurile, cacao, zaharul vanilat si biscuitii taiati marunt, stropiti cu putin sirop de zahar. Se amesteca totul bine si se intinde pe un

Mai multe
Pagina 21 din 65«<...10...1920212223...304050...>»
  • Termeni si conditii
  • Politica de confidențialitate
  • Despre cookies
  • Contact

Inscrie-te la newsletterul UNICA

Links
  • Calculator sarcina
  • Unica
  • Rețete
  • Libertatea
  • Viva
  • Libertatea pentru femei
  • Elle
  • Avantaje
Copyright © 2022 Ringier Romania SRL