Tartă cu mere și mure

Timp de preparare: 30 minute, 337 calorii, 18 g grasimi per portie

Ingrediente:

  • 2 mere cretesti, curatate de coaja si de seminte si taiate sferturi
  • 15 g unt nesarat
  • 2 linguri zahar tos
  • 1 lingura amidon
  • 600 g aluat fraged, intins in foaie
  • 1 1/2 lingura sos caramel
  • 150 g mure (congelate)
  • 1 ou, pentru uns
  • inghetata de vanilie sau frisca, pentru servit

Mod de preparare:

Preincalzeste cuptorul la semnul 6/200oC. Intr-un vas, pe foc potrivit, pune la calit merele taiate bu-cati mici, impreuna cu untul si zaharul, amestecand din cand in cand. Dupa 2 minute, adauga amidonul si amesteca. Tine pe foc timp de 1 minut, pana cand merele se inmoaie.

Intinde foaia de aluat pe hartie de copt si unge-o cu sosul caramel, lasand neunsa o margine de 6 cm. Asaza merele intr-un strat peste aluat si presara murele deasupra.

Ridica marginea neunsa a aluatului spre interior, ca sa acopere fructele, si unge-o cu oul batut. Da la cuptor 25 minute, pana cand aluatul se rumeneste.

Serveste tarta calda, cu garnitura de inghetata de vanilie sau cu frisca batuta deasupra.

Sugestie avantaje Cel mai bine este sa folosesti mere cretesti, care sunt putin acrisoare; daca nu gasesti, poti stropi merele dulci cu zeama de la o jumatate de lamaie.

Pregateste totul dinainte: dupa ce calesti merele, lasa-le sa se raceasca inainte de a le aseza pe foaie, pentru ca aluatul sa nu se umezeasca. Poti pastra tarta necoapta in frigider timp de 4 ore. Unge marginea cu ou inainte sa o dai la cuptor.

Pofta buna!

mai multe rețete delicioase aici


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Buton