Tatii militari care au beneficiat de concediu paternal, pusi sa dea banii inapoi

Militarii deveniti parinti dupa ianuarie 2016 sunt nevoiti sa returneze banii primiti pentru concediul de puericultura, conform Digi24.

Parintii militari trebuie sa returneze echivalentul a 10 zile de concediu paternal

Potrivit surselor citate, taticii militari care au beneficiat de concediul de puericultura, de 10 zile, suplimentar fata de concediul paternal, de 5 zile, vor trebui sa returneze banii primiti in aceasta perioada.

Aceasta masura este luata deoarece concediul paternal platit este conditionat de plata contributiei asigurarilor sociale de stat, iar personalul militar este este exceptat de la plata acestora.

In aceasta situatie se afla cateva zeci de tati carora le-a fost acordat acest beneficiu, desi nu intruneau conditiile necesare.
Astfel, in aceasta categorie intra personalul care isi desfasoara activitatea in sectorul de aparare, ordine publica si securitate nationala (personalul militar, politisti, functionari publici cu statut special).

Tatii ce se afla in aceste categorii vor fi nevoiti sa returneze sume cuprinse intre 500 si 600 de lei, echivalentul celor 10 zile lucratoare in care le-a fost acordat concediul de puericultura.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Familie