Tefal are grija de sanatatea consumatorilor si de mediul inconjurator

Tefal garanteaza calitatea si siguranta produselor sale pentru sanatatea consumatorilor, precum si pentru mediul inconjurator, prin utilizarea de substante inofensive in realizarea invelisurilor non-adezive.

Orice produs Tefal are logo-ul Sanatate si Nutritie – Health&Envinronment ', care indica in mod clar absenta PFOA (acid perfluorooctanoic), a cadmiului si a plumbului din produsele sale.

Tefal a inlocuit substantele nocive – PFOA, cadmiu, plumb – utilizate in mod curent pentru realizarea invelisurilor anti-adezive a produselor pentru gatit cu un polimer cunoscut sub denumirea de politetrafluoretilena (PTFE).

Aceasta substanta nu reactioneaza in contact cu mâncarea si nu prezinta riscuri pentru sanatate nici daca este ingerata. Autoritati publice in domeniul sanatatii au confirmat caracterul inofensiv al invelisului PTFE in componenta articolelor de menaj.

PTFE este folosit si in domeniul medical, in productia de stimulatoare cardiace si a micilor tuburi care inlocuiesc arterele, de exemplu, fapt ce demonstreaza o data in plus faptul ca substanta nu prezinta riscuri pentru sanatate.

PTFE confera rezistenta termica si chimica si are proprietati non-adezive excelente.

„Pentru a gati sanatos si pentru a pastra cat mai mult din valoarea biologica a ingredientelor trebuie sa folosim instrumente de gatit potrivite si performante, compatibile cu alimentele.

Vasele de buna calitate permit prepararea hranei fara folosirea grasimilor Рde exemplu, cele din Teflon fara PFOA, deoarece acestea incalzesc rapid, repartiz̢nd caldura pe toata suprafata de gatire.', declara prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
ziareonline.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Noutati