Tehnologia in vitro, in ajutorul soartei

O femeie vrea sa devina mama. Unul dintre cele mai simple si mai frumoase lucruri din lume. Atata doar ca, uneori, soarta se impotriveste si totul se transforma intr-o lupta lunga si chinuitoare care dureaza ani intregi. Insa, cateodata, o tehnologie medicala produce un miracol.

Mirela e o femeie tanara si delicata in ciuda „rotunjirii pe care i-o dau cele 8 luni ale noii ei sarcini. Are putin peste 30 de ani si pe fata ei nu se citeste decat usurarea de acum. Caldura unui fel de implinire, ca de un gand ascuns si linistitor dus pana la capat.

Sta asezata in mijlocul jucariilor pe care le-a imprastiat Alexa si, privind-o pe micuta de doi anisori, chipul i se umple de un zambet bland. Vorbeste linistit, cu o cumintenie molcoma, ca de om trecut prin ciur si prin darmon.

„De fapt, abia acum descopar cat de usor imi vine sa vorbesc despre asta. Nu simt nici o greutate sa povestesc despre tot ce-am trait, despre disperarea pe care o incercam atunci. De 10 ani incercam sa am si eu un copil.

M-am rugat printr-o gramada de biserici, am dat acatiste si am platit sfestanii. M-am dus la bioterapeuti, pe la babe, vorba aceea, sa-mi descante. Inainte umblasem din medic in medic: ginecologi, endocrinologi, sexologi, si internisti.

Toti ma consultau, se uitau, studiau, imi impungeau corpul cu tot felul de fiare, tuburi, seringi, spatule si Dumnezeu mai stie ce, imi dadeau sa fac fel si fel de analize si dupa aia ridicau din umeri. „Asta e doamna, n-ai ce face, ii ziceau. „Doar Cel de Sus sa faca ceva…

Tehnologie ca la NASA
In laboratorul „RUA e mereu aceeasi caldura. 26 de grade. Si aceeasi umiditate. Si totusi, pe fruntea doctoritelor lucesc mici boabe de sudoare. De concentare. Masinaria complicata, microscopul greu, de un negru mat, clipeste verzui din niste leduri cat unghia, in timp ce pe ecranul monitorului de alaturi se deseneaza o imagine albastruie.

Restul camerei e linistit si tacut, scufundat in penumbra. Lumina ar dauna operatiei delicate. Acolo, pe ecran, doua brate alungite in niste seringi ciudate par ca se lupta cu o picatura de apa galbuie. Doctorita misca usor, cu varful degetelor, o maneta mica, asa ca la un joc video.

Picatura de pe ecran e „prinsa cu un ac subtire cat firul de par. Inauntrul ei ajunge foarte putin dintr-un lichid rozaliu, apoi acul se retrage usor, ca o parere. Femeia, tanara si delicata se ridica obosita, isi tamponeaza fruntea si-si impinge jos masca de la gura, isi freaca ochii inrositi de concentrare si degetele amortite si-mi zambeste cald: „Asta a fost.

Uite cam asta inseamna o fertilizare in vitro
De doi ani, Mirela este cea mai fericita mama din lume. Fetita ei a venit pe lume prima data „in eprubeta, apoi o minune tehnologica complicata a transferat embrionul in trupul ei, de unde micuta s-a nascut „de-a adevaratelea dupa 280 de zile de sarcina.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Fertilitate