Terapia cu cristale – ce vindeci cu bijuterii

Egiptenii, incașii, atlanții cunoșteau cu toții puterea pietrelor și cristalelor. Departe de a fi doar o modă, terapia cu cristale chiar funcționează. Pietrele și cristalele pe care le purtăm pe post de bijuterii sau pe care le avem în preajmă ca obiecte deco radiază în jurul nostru și ne induc forța lor, vindecându-ne de anumite afecțiuni.

 

Pietrele și cristalele vorbesc despre sănătatea noastră: rubinul sau coralul își pierd culoarea dacă purtătoarea lor este anemică, iar turcoazul devine pal dacă treci printr-o perioadă de încercări sufletești sau nu te simți bine fizic

 

shutterstock_149683070Cum funcționează terapia cu cristale

Cristalele și pietrele de diverse culori acționează pe corp în anumite puncte (chakre), ca pe o Fiecare chakra reacționeaza la o anumită culoare. Când sunt stimulate aceste puncte, chakrele de deschid, iar corpul se echilibrează energetic și începe procesul de vindecare. În timp ce specialiștii în terapia cu cristale te pot ajuta să vindeci boli grave, pentru tratarea unor afecțiuni minore, poți fi tu propriul tău vindecător.

 

Ce afecțiuni poți trata

Corpul are nevoie de următoarele 7 culori: rosu, portocaliu, galben, verde, albastru, indigo si violet. Fiecare culoare este asociată unuia sau mai multor puncte chakra.

Fiecare culoare de piatra sau cristal corespunde uneia sau mai multor chakra. In functie de culoarea lor, pietrele tratează afecțiuni locale (ale organelor) sau afecțiuni generale.

De obicei, chiar corpul tău îți spune de ce piatră ai nevoie, dacă stai să îl asculți. Astfel:

Pietrele roșii (coral, rubin) sunt folosite în tratarea anemiilor și a tuturor afecțiunilor shutterstock_98683127care sunt induse de o circulație deficitară. Ele vindecă de asemenea și depresia.

Pietrele verzi (smarald, turmalina verde, malahit, jasp, agata etc) trateaza disfuncții ale sistemului nervos și au efect calmant asupra celui care le poartă. Sunt de mare ajutor în caz de stres.

Pietrele albastre (safir, lapis lazuli, turcoaz,, acvamarin) calmează, echilibrează, te ajută să tratezi afecțiunile gâtului și inflamațiile

Pietrele galbene ( topaz, citrin, ambra etc) tonifică sistemul nervos și tratează afecțiuni ale stomacului și ficatului.

 

foto Shutterstock


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Feminin