Terapie experimentală cu celule stem

Cord Blood Center Ungaria, parte a Grupului International Cord Blood Center, a eliberat în premieră o grefă de celule stem în vederea utilizării ei pentru o fetiță care suferă de paralizie cerebrală. Lena (2 ani) a beneficiat de tratament la Duke University Hopital (SUA), în decembrie 2013.

Toate cheltuielile privind transportul Lenei și a familiei acesteia, precum și accesul la tratament au fost suportate de către Grupul International Cord Blood Center. Tratamentul cu celule stem a fost administrat de către Dr. Joanne Kurtzberg, expert de talie mondială în terapiile cu celule stem.

Lena este cel de-al 3-lea copil Cord Blood Center care, pe parcursul unui singur an (2013), a beneficiat de această terapie experimentală cu celule stem, primii copii tratați fiind Alex (3 ani, România) și Nelly (5 ani, Slovacia).

Lena și sora ei geamănă s-au născut în anul 2011. Din cauza unor complicații apărute la naștere, medicii au decis în favoarea operației cezariene. În ciuda acestor complicații, fetițele s-au dezvoltat normal însă, pe când gemenele aveau 4 luni, părinții Lenei au observat că aceasta nu își putea mișca mâna și piciorul stâng. Medicii care au consultat-o au dat părinților un diagnostic dur: Lena suferea de paralizie cerebrală. Aceasta, spun ei, a apărut ca urmare a hipoxiei (lipsa alimentării cu oxigen a creierului) în timpul nașterii sau în perioada intrauterină.

Mama fetițelor a aflat despre utilizarea celulelor stem în paralizia cerebrală prin intermediul informărilor periodice transmise de către Cord Blood Center tuturor clienților săi. După stabilirea faptului că transplantul nu prezenta niciun risc, familia a decis să apeleze la această procedură.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri
Buton