Termoșemineul – un nou concept al încălzirii casnice pe lemne

În cazul în care locuiești la casă, meșterii sibieni de la Pefoc te vor ajuta să descoperi principiile de funcționare, dar și care sunt pașii instalării uneia dintre cele mai inedite metode de încălzire de pe piața termicelor neconvenționale din România. Așadar este vorba de un termosemineu pe lemne. Acest dispozitiv puternic este capabil să ofere necesarul de căldură, nu doar pentru încăperea unde urmează să fie instalat, ci și pentru camerele adiacente, precum o baie, dormitorul copiilor sau o bucătărie de dimensiuni standard.

Termoșemineul va deveni o sursă principală de căldura pentru locuință, dar și pentru necesarul de apă caldă. Experții ne explică faptul că, focarul acestuia poate fi racordat la rețeaua existentă în locuință și poate fi folosit, atât pentru apa menajeră din calorifere, cât și  pentru cea din sistemul de încălzire prin pardoseală. Este important să știm că un astfel de dispozitiv trebuie să fie dotat corespunzător cu pompă, filtre, elemente de siguranță și control, conform proiectului și legislației în vigoare, detalii de care însă, se vor ocupa profesioniștii experimentați la fel cum este personalul riguros instruit, din cadrul companiei Pefoc.

Anterior instalării unui șemineu, coșul de fum trebuie verificat înainte de racordarea la focar. Trebuie să aibă un diametru corespunzător, cel puțin la fel de mare ca și diametrul conductei de pe focar și o înălțime suficientă pentru a permite o ventilație conformă funcționării în condiții optime. Orice racordare improvizată, cu materiale nepotrivite, conduce la funcționarea incorectă a focarului, cauzând inclusiv incendiile de care ne îngrozim în toate buletinele de știri de la televizor. 

Dacă ești hotărât și nu știi de unde să pornești construcția unui șemineu de tip centrală, îți recomandăm să începi de la alegerea tipului potrivit de focar, care trebuie să fie în conformitate cu proiectul și nevoile tale de încălzire. Specialiștii în soluții de încălzire de la Pefoc, te vor ajuta să alegi tipul de putere al focarului în funcție de spațiul, materialele din care este construit imobilul, vechimea construcției, amprenta energetică etc. 

Când vine vorba despre randamentul unui termoșemineu, se vor lua în calcul mai multe aspecte, dar puterea necesară este aleasă după două criterii mari și late: încălzirea apei și suprafața necesară de încălzit. În plus, focarul ales trebuie să fie racordat corespunzător la coșul de fum, la sistemul de distribuție al agentului termic, dar și la sistemul de încălzire al locuinței. 

Selecția, montajul și racordarea la coșul de fum trebuie realizate de către o firmă specializată, iar cei de la PEFOC sunt perfecți pentru acest proces delicat, fiind bine pregătiți și licențiați în montarea și livrarea de șeminee tradiționale pe lemne, șeminee pe gaz, sobe pe lemne sau pe peleți, coșuri de fum premium din ceramică sau inox și a unei întregi game de focare premium care oferă standarde înalte de siguranță și confort, gândite realist pentru toate buzunarele și nevoile fiecărui cămin în parte.

Dacă vrei să faci cunoștința cu întreaga ofertă de produse și soluții de încălzire alternativă, accesează chiar acum magazinul online www.pefoc.ro! Aici te așteaptă produse și servicii cu prețuri adaptate perfect oricărui buget în fiecare moment al anului, fără adaosuri astronomice și foarte important, livrabile gratuit oriunde în țară, din stocul propriu, în maximum două zile lucrătoare de la comandă și asta pentru că: Noi facem tot, tu pui pe foc!'


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial
Buton