Test ce detecteaza autismul in 2 minute, inca de la 18 luni

Un test de doua minute ar putea detecta prezenta tulburarilor din spectrul autist la copiii mici, incepand chiar de la varsta de 18 luni, conform cercetatorilor de la Universitatea Rutgers din New Jersey. Acestia au elaborat o metoda de testare prin care parintii isi pot da seama mai devreme daca e cazul sa se prezinte cu copilul lor la specialist.

Oamenii de stiinta de la Universitatea Rutgers sustin ca aceasta metoda de testare are o eficienta de 88% in detectarea precoce a copiilor cu autism, pentru ca acestia sa poata primi terapia necesara cat mai repede posibil.

Afectiunile din spectrul autist sunt caracterizate de dificultate in interactiunea sociala, probleme de comunicare si tendinta de a dezvolta obiceiuri repetitive.

Chestionarul Psihologic de Dezvoltare (PDQ-1) consta in 10 intrebari ce ajuta parintele sa descrie comportamentul copilului, interactiunea lui cu ceilalti, inclusiv gesturile pe care copilul le face.

Cum functioneaza testul care poate detecta autismul in 2 minute

Parintele raspunde la toate cele 10 intrebari, fiecarei intrebari fiindu-i atribuite trei raspunsuri. Un raspuns negativ valoreaza 0, „Uneori” valoreaza 1 punct si un raspuns pozitiv valoreaza 2 puncte.

Punctajul maxim ce poate fi obtinut este de 20 de puncte.

Un scor total mai mic sau egal cu 12 puncte este un rezultat pozitiv si impune necesitatea consultului unui specialist.

Chestionarul rezultat in urma cercetarii poate fi folosit incepand chiar de la varsta de 18 luni pentru a putea lua masuri cat mai devreme posibil.

Bifeaza „DA” sau „UNEORI”, daca descrierea corespunde copilului tau. In caz contrar, bifeaza „NU”:

Test de 2 minute ce ar putea detecta autism mai devreme ca oricand

 

 

 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Bebelusul