Test de sarcina fals negativ – De ce apare?

Sigur ai auzit de situatii in care unele femei nu au stiut o buna parte din sarcina sau chiar deloc, pana cand au nascut, ca sunt insarcinate. Garantat te-ai intrebat si cum au putut sa nu stie. Ei bine, un test de sarcina fals negativ sta adesea la baza acestor intamplari.

In aceste cazuri, femeile au efectuat testul de sarcina si, desi acesta a returnat un raspuns negativ, in realitate exista o sarcina, care a continuat sa se dezvolte. In realitate, acest lucru nu se intampla prea des, mai ales daca folosesti testul de sarcina corespunzator.

Motivele pentru care testul de sarcina iese fals negativ

Faci testul prea devreme

Chiar daca de-abia astepti sa stii daca esti sau nu insarcinata (fie ca iti doresti sa fii, fie ca nu iti doresti o sarcina), trebuie sa ai rabdare pentru ca cel putin cateva zile sa treaca, din momentul in care ar fi trebuit sa se instaleze menstruatia.

Testele de sarcina reactioneaza la prezenta unui anume hormon, prezent in mod natural doar in cazul in care o sarcina s-a implantat.
Pentru ca testul sa poata detecta nivelul corect hormonal, e esential ca menstruatia sa fie intarziata.

Dupa data la care menstruatia ar fi trebuit sa inceapa, testul de sarcina are o precizie de cca 97%.

In privinta procentului de 3% ramas, lucrurile se clarifica daca se mai acorda putin timp. Cu alte cuvinte, daca ai parte de un test de sarcina fals negativ si banuiesti ca nu e doar o simpla intarziere a menstrei, reia testul in 2-3 zile.

Folosesti un test de sarcina expirat

Daca obisnuiesti sa tii 1-2 teste de sarcina in casa, pentru orice eventualitate, asigura-te ca este inca valabil.
In caz contrar, e posibil sa ai parte de un test de sarcina fals negativ.

Nu folosesti testul corect

Urmareste instructiunile ce vin la pachet cu testul de sarcina si respecta-le intocmai.
Daca efectuezi testul de sarcina folosind prima urina de dimineata, ai mai multe sanse ca testul efectuat sa returneze un raspuns corect.

Sursa: parents.com

Imagine: Shutterstock


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Fertilitate