The zone, dieta starurilor!

Ne-am documentat si am descoperit, printre preferatele vedetelor, o cura de slabire sanatoasa: este vorba despre dieta The Zone.

Ea a fost inventata de doctorul in biochimie Barry Sears, in 1990. Acesta a studiat cauzele bolilor de inima si a descoperit ca alimentatia are un rol important in aparitia lor.

Dieta The Zone a fost facuta publica pentru prima oara in 1995 in cotidianul The New York Times si a avut un succes covarsitor.

Principii de baza ale dietei
Numeroase studii de specialitate au confirmat faptul ca dieta doctorului Sears are un impact pozitiv major asupra alimentatiei si a starii de sanatate, in general.

Ce inseamna, de fapt, dieta The Zone? Ideea este ca trebuie sa pui intr-o balanta corecta carbohidratii si proteinele, pentru a primi un raspuns hormonal corect.

Doctorul Sears considera ca atunci cand iti propui sa slabesti este importanta reactia insulinei la mancare. Deci cheia reusitei unei diete consta in corectarea nivelului insulinei din sange.

Cum se realizeaza acest lucru?
Calculeaza-ti necesarul zilnic de calorii dupa urmatoarea schema: 30% proteine, 40% carbohidrati si 30% grasimi (bune). Iata cum poti face asta: incepe prin a-ti pune pe farfurie o treime din mancare o gustare proteica (friptura, branza, omleta) nu mai mare de o palma intinsa. Apoi umple o treime cu carbohidrati sanatosi (fructe sau legume).

Tusa finala sa fie data de grasimile „bune”, adica uleiul de masline, avocado, nuci, si vei obtine un meniu The Zone!

Cum se topesc grasimile

Practic, vei putea consuma alimente ce insumeaza 1 000 – 1 300 calorii.

Organismul uman functioneaza in felul urmator: el transforma excesul de carbohidrati in grasime. Aceasta pentru ca un nivel crescut de carbohidrati (consumati la o masa) ridica nivelul de insulina in sange.

Daca vrei sa afli mai multe despre aceasta dieta intra pe saitul oficial www.thezonediet.com si vei afla tot ce te intereseaza.

La Editura All a aparut traducerea cartii doctorului Spears, Dieta Zona, la pretul de 31,90 lei.
Dieta The Zone te va invata cum sa mananci sanatos si sa scapi de grasimile rele.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Dieta, nutritie, sport