Timpul petrecut cu nepotii poate preveni dementa la bunici

Nepotii sunt bucuria bunicilor in cele mai multe dintre situatii. Si nu doar ca sunt o bucurie, insa se pare ca sunt si benefici pentru sanatatea celor varstnici.

Asadar, cand vine vorba de supravegherea nepoteilor, bunicii ar putea beneficia de o zi sau doua in plus pe saptamana in compania acestora.

In urma unui studiu desfasurat de o asociatie americana, s-a descoperit o corelare intre timpul petrecut avand grija de nepoti si riscurile mai mici de a dezvolta dementa.

Bunicii care stau cel putin o data pe saptamana cu nepotii au risc mai scazut de a dezvolta dementa

Bunicii care aveau grija de cei mici cel putin o data pe saptamana au avut rezultate mai bune la un test ce le evalua capacitatea cognitiva, decat cei care nu aveau grija de nepoti.

Studiul nu este singurul care afirma ca exista aceasta corelare. Mai multe descoperiri ale oamenilor de stiinta pun accentul pe faptul ca interactiunile sociale cat mai frecvente sunt extrem de importante pentru o viata sanatoasa in randul varstnicilor.

Aceeasi cercetare a relevat insa cum orice exces strica. In cazul bunicilor ce aveau grija de nepotii lor pentru 5 sau mai multe zile pe saptamana, s-au observat scaderi ale performantelor cognitive.
Prin urmare, parintii ar trebui sa isi lase juniorii in compania bunicilor, insa cu moderatie, pentru a nu-i obosi foarte mult.

Sursa: simplemost.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din bunici