Tipuri de baloane potrivite pentru petreceri

Baloanele au acea capacitate unică de a surprinde oamenii de toate vârstele. Indiferent de ocazie, acestea fac parte din decor și reușesc să impresioneze lumea.

Însă, având în vedere tipurile și modalitățile diferite de a le folosi, alegerea baloanelor potrivite poate fi copleșitoare. Dacă vrei să folosești baloane la următoarea petrecere pe care ai de gând să o organizezi, îți vom oferi câteva informații utile despre ele.

Astfel, vei putea decide dacă vei opta, de exemplu, pentru baloane cu heliu sau pentru cele umflate cu aer.

Modalitatea de alegere a baloanelor

Alegerea baloanelor necesare este adesea influențată de tipul evenimentului la care le vei folosi. Le poți folosi pentru crearea unui decor aparte la o zi de naștere, la o petrecere tematică, la un eveniment corporate etc.

Știind ce și pe cine sărbătorești, vei putea determina tipurile și culorile de baloane necesare pentru realizarea decorului potrivit. Nu toate baloanele sunt create la fel și sunt mult mai multe tipuri decât crezi.

Tipuri de baloane

Atât baloanele din latex, cât și baloanele din folie sunt opțiuni grozave care pot fi folosite în diferite moduri. Uneori, poți folosi doar un tip de balon, de exemplu, un balon în formă de cifră. Alteori este nevoie de o combinație de dimensiuni, culori și texturi pentru ca decorul cu baloane să iasă în evidență.

Iată care sunt diferitele tipuri de baloane pe care poți folosi pentru a crea un decor de vis:

Baloane din latex

Acestea sunt fabricate din latex natural 100% pur, având dimensiuni ce pot porni de la 12 cm și ajunge la circa 91 cm.  Pot fi umflate atât cu aer, cât și cu heliu, fiind disponibile   într-o varietate de culori și forme.

Baloane din folie de aluminiu

Fabricate dintr-un amestec de nailon, aluminiu și materiale de polietilenă laminată, sunt de diferite dimensiuni ce pot porni de la 10 cm și ajunge la circa 127 cm. La fel ca în cazul baloanelor din latex, ai șansa să le alegi de diferite culori și forme și să le umfli fie cu aer, fie cu heliu.

Baloane umflate cu aer

Baloanele din latex și folie pot fi umflate cu aer, cu toate acestea, nu vor pluti. Dacă umfli singur baloanele, vestea bună este că poți folosi o pompă portabilă sau o mașină pentru umflat baloane. În general, majoritatea baloanelor umflate cu aer vor rezista 6-8 săptămâni.

Baloane din latex umflate cu aer

Umflarea cu aer este recomandată pentru baloanele cu un diametru mai mic de 22 cm.

Un balon standard de 30 cm nu este umflat corespunzător atunci când este rotund și prea umflat când are formă de pară (când balonul începe să se umfle în partea de jos).

Schimbările de temperatură vor face ca gazul din interiorul baloanelor să se extindă sau să se contracte. Pentru cele mai bune rezultate ține cont de următoarele sfaturi:

  •          Când vremea este caldă, nu umfla foarte tare baloanele;
  •          Când vremea este rece, umflă ușor baloanele.

Baloanele din latex vor pluti mai mult în condiții mai reci și mai puțin în condiții calde.

Lumina și umiditatea, combinate cu căldura, vor face ca baloanele să oxideze mai repede decât în ​​condiții reci și uscate.

Baloane din folie umflate cu aer

Baloanele din folie, de 10 și 22 cm, pot fi umflate doar cu aer. Gazul din interiorul balonului se va extinde și se va contracta odată cu creșterea temperaturii. Dacă le vei folosi, este bine să ții cont de sfaturile următoare:

  •          Nu expune baloanele din folie la căldură extremă, adică nu le lăsa în mașină într-o zi caniculară. Este posibil să se spargă.
  •          Baloanele se pot încreți dacă le umfli într-o cameră unde este cald, iar apoi le scoți afară. Problema se va remedia de la sine când le bagi din nou în interior.

Baloane umflate cu heliu

Pentru ca baloanele din latex și folie să plutească, acestea trebuie umflate cu heliu. Heliul este incolor, non-toxic, inodor, insipid și nu arde. Pentru a umfla baloanele cu heliu, poți folosi un rezervor de heliu pentru baloane.

Baloane din latex umplute cu heliu

Un balon standard de 30 cm nu este umflat corespunzător când este rotund și prea umflat când are formă de para (când balonul se umflă în partea de jos). Schimbările de temperatură vor face ca gazul din interiorul baloanelor să se extindă sau să se contracte.

Baloane din folie umflate cu heliu

Baloanele standard de circa 43 cm se autosigilează, lucru care le permite să rămână umflate până la o săptămână.

Dimensiunea de circa 43 cm este cea minim necesară pentru ca un balon din folie să plutească.

Sfat util! Nu umfla prea mult baloanele. Lasă-le să facă cute pe marginea exterioară în jurul cusăturii pentru a le putea umfla corespunzător.

Acestea fiind zise, acum că ai aflat ce tipuri de baloane există și cum să le umfli pentru a avea parte de cele mai bune rezultate, sperăm să creezi decorul de vis pe care ți-l dorești.

Și, dacă ai nevoie și de flori pentru a crea și câteva aranjamente florale deosebite, pe care să le combini cu cele din baloane, îți recomandăm să cauți o florărie online București, dacă locuiești în capitală sau în zona limitrofă.

Alegerea florilor dintr-o florărie online este simplă și rapidă. Din confortul casei tale sau de oriunde te afli, poți alege exact florile de care ai nevoie, pe care le poți primi chiar în aceeași zi sau a doua zi la adresa menționată de tine.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
ziareonline.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial