Top 3 idei pentru camera copilului tău

Camera copilului trebuie să fie un spațiu în care el trebuie să se simtă bine. Pe lângă toate jucăriile adunate, decorul camerei trebuie să fie unul pe placul copilului. Poți să ceri chiar ajutorul copilului în alegerea culorilor și a organizării camerei. Încearcă să creezi un spațiu educativ, distractiv, dar și ordonat. 

Iată 3 lucruri de care să ții cont 

  • Împărțirea pe zone

Crearea de diferite zone în camera copilului este esențială pentru a evita haosul. Copilul trebuie să știe încă de la vârste fragede că zonele casei și ale camerei lui sunt împărțite în funcție de activitățile desfășurate acolo. 

Același principiu se poate aplica și în cazul camerei copilului. Poți împărți camera în diverse zone: de dormit, de jucat, de citit, de învățare, etc. Acest lucru îl va ajuta pe copil să fie mai organizat și să nu creeze haos în camera și mintea lui. În plus, va reuși să intre în starea necesară activității desfășurate în zona asociată ei. 

Poți delimita ușor spațiul prin lipirea unui sticker cu denumirea zonei respective. Copiilor li se va părea o idee interesantă și vor juca rolul de mici cititori în zona de citit de exemplu. 

  • Organizarea obiectelor

Este de preferat ca un copil să vadă de mic lucrurile organizate clar în camera sa. Pe parcurs ce crește, el va trebui încurajat să participe activ la organizarea lucrurilor. Acest lucru îl va transforma într-un adolescent mai ordonat și responsabil cu lucrurile sale. 

Poți să achiziționezi diverse obiecte care să te ajute să menții ordinea, precum cutii de depozitare. Este o idee bună să alegi cutii de depozitare colorate, pentru a-i fi mai ușor copilului să rețină că jucăriile și creioanele colorate sunt în cutii de culori diferite. Mai mult, îi va intra în obicei prin asociere să pună lucrurile acolo unde le este locul. 

Rafturile pentru cărți sau alte obiecte din cameră sunt de asemenea o idee bună, deoarece copilul va învăța nu doar să îngrămădească obiecte într-o cutie, ci și să le așeze frumos. 

  • Decorul creativ

Decorul este o parte importantă a camerei copilului. Încearcă să adaugi în cameră obiecte colorate sau predominant în culoarea preferată a copilului tău. 

O idee care nu se demodează ar fi să te axezi cât mai mult pe personalizarea camerei copilului. De exemplu, poți alege litere din lemn de pe biroticienii.ro, pentru a le utiliza în a scrie numele copilului sau un mesaj cu ele. Obiectele de decor care reprezintă personajele sau eroii preferați din desenele animate vor avea mereu succes în rândul copiilor. 

Lipirea de steluțe sau planete fosforescente pe tavan poate părea o idee învechită, însă copiii vor iubi cu siguranță efectul produs. Tot legat de lumini, poți achiziționa o bandă cu beculețe mici și să o așezi pe unul dintre pereții camerei sau pe diagonala camerei, pentru un efect perceput de copii ca magic. 

Așadar, poți să îmbunătățești camera copilului tău simplu și eficient. Împărțirea pe zone este o metodă foarte bună de a organiza haosul din mintea unui copil, fără efort. Organizarea obiectelor este de asemenea un lucru important. Nu în ultimul rând, fii inventiv și creează un decor pe placul copilului tău, pentru a se bucura din plin de spațiul lui. 

Sursa foto: unsplash.com 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
ziareonline.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial