Top 3 motive pentru care spectacolele de circ sunt utile pentru copii

Îți dorești să petreci timp de calitate alături de prichindelul tău sau pur și simplu vrei să ieși din rutina activităților zilnice? Să participi la evenimente culturale reprezintă soluția de care ai nevoie – atât pentru a te relaxa, cât și pentru a oferi micuțului o dezvoltare armonioasă. 

Spectacolele de circ se numără printre cele mai interesante experiențe pe care trebuie să le încercați împreună. De ce anume? Există mai multe motive – descoperă-le pe toate în rândurile de mai jos.

  1. Dezvoltarea creativității și a imaginației

Elementele fantastice și nonconformiste ale spectacolelor de circ pot stimula imaginația copiilor și îi pot inspira să-și dezvolte creativitatea. De asemenea, numerele speciale de contorsionism sau acrobație îl pot ajuta să-și descopere pasiuni sau talente ascunse. 

Pentru mulți, circul este o experiență traumatizantă, unde atât animalele, cât și artiștii lucrează în condiții grele. Adevărul este că totul este influențat de reputația circului. Tocmai de aceea, e recomandat să alegi cu atenție și să faci un research detaliat înainte. 

  1. Crearea de amintiri și experiențe frumoase

Dacă alegi să mergi constant la circ împreună cu cel mic vei vedea cum relația dintre voi se va consolida. Veți începe să empatizați unul cu celălalt și veți crea în mod sigur amintiri frumoase, pe care le puteți integra în albumul de familie. 

Până la urmă, circul reprezintă un eveniment special, pe care nu ai cum să-l uiți așa de repede. Actele artistice inedite, dar și atmosfera presărată cu de toate contribuie la crearea momentelor unice. 

Pentru un plus de distracție, adu cu tine aparatul de fotografiat pentru a captura cele mai deosebite clipe petrecute în doi. 

  1. Îmbunătățirea abilităților sociale

Participarea la astfel de evenimente îi poate ajuta pe copii să învețe să se comporte într-un mediu social și să interacționeze cu alți copii. De asemenea, acumulează cunoștințe și deprinde practicile adecvate într-un anumit context. Chiar dacă este un motiv de bucurie și divertisment, un spectacol de circ prezintă reguli clare de organizare și comportament. 

Ba mai mult, atmosfera în sine va fi una captivantă pentru lumea copiilor împătimiți de aventură. Pentru firile dornice să descopere ceva nou, circul devine o oportunitate numai bună de explorare. 

De ce trebuie să ții cont atunci când mergi cu copilul la circ?

Orice spectacol de circ vine ca un prilej de relaxare și bună dispoziție – atât pentru părinți, cât și pentru copii. Însă, există și aspecte de care trebuie să ții cont, dacă vrei ca totul să iasă perfect precum: 

  • Vârsta copilului – Unele acte artistice sau efecte speciale pot fi potrivite doar pentru anumite grupe de vârstă. Asigură-te că alegi un spectacol care să fie adecvat pentru categoria în care se află cel mic. 
  • Durata spectacolului – Atenția copiilor poate fi limitată, mai ales atunci când sunt mici. Așadar, încearcă să alegi un spectacol care nu durează prea mult pentru a-i întreține starea de spirit și a nu-l plictisi.
  • Condițiile meteorologice – Dacă spectacolul este în aer liber, ține cont de condițiile meteorologice. Asigură-te că sunteți pregătiți pentru vremea respectivă, fie că este vorba de soare, ploaie sau frig. Ia în calcul toate riscurile care pot apărea pentru a evita situațiile neplăcute. 
  • Comportamentul copilului – Explică celui mic la ce să se aștepte, care sunt principalele atracții ale evenimentului și la ce trebuie să fie atent. Setează de acasă câteva reguli de comportament. E important să înțeleagă că trebuie să facă liniște, în așa fel încât să nu-i deranjeze pe ceilalți spectactori sau pe artiști. 

Vrei să contribui la dezvoltarea armonioasă a prichindelului tău? Spectacolele de circ reprezintă alegeri inspirate, tocmai pentru că facilitează crearea de experiențe inedite. 

Participă și tu cu cel mic și bucurați-vă împreună de momente frumoase!

Sursa foto: freepik


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial