Top 4 jucării pentru copii deștepți

O jucărie mai simplă, dar care îi promovacă imaginația și creativitatea copilului este întotdeauna de preferat uneia cu baterii, care face de una singură lucruri la care copilul tău este doar spectator. Uite 4 tipuri de jucării care îți fac copilul mai deștept.

Jucăriile de construcție

Cele care conțin piese ce trebuie îmbinate, de dimensiuni și culori diferite îi dezvoltă manualitatea, îi îmbunătățesc coordonarea ochi-mână, îl învață despre forme și culori și îi dezvoltă gândirea logică, îl ajută să anticipeze urmarea unei acțiuni pe care el o întreprinde.

Jucării ocupaționale

Acele jucării care recreează la scară mică o ocupație de-a adulților – jocul de-a bucătăria, de-a garajul, de-a aeroportul îl învață în joacă pe cel mic o mulțime de noțiuni și-i oferă prilejul să decopere lumea prin prisma experienței lui, să-și traducă, practic, lumea adulților.

Jocurile de strategie

Domino, dame, șah – cu versiunile lor miniaturale, pentru copii – le dezvoltă gândirea logică, le îmbunătățesc memoria, îi ajută să anticipeze, îi învață să urmărească reacțiile adversarului, să empatizeze și să evalueze obiectiv situații.

Puzzle-uri

Specialiștii în educație spun că puzzle-urile sunt printre cele mai inteligente jocuri pe care le poți da copilului tău, dacă vrei să-i stimulezi inteligența, dar nu numai.

În afară de îmbunătățirea coordonării ochi-mână, un puzzle îi ajută pe cel mic să se dezvolte cognitiv (să intuiască modelul macro în care trebuie să adauge piesele pentru a forma întregul cu înțeles) și să-și exerseze toleranța la frustrare (nu întotdeauna un puzzle îi iese din prima). Puzzle-ul poate fi dat copilului chiar după prima aniversare – întâi un puzzle din 2 piese mari, apoi, după 2 ani, un puzzle din 4 piese este potrivit, iar pe măsură ce vârsta crește și complexitatea puzzle-ului se mărește.

 

foto Shutterstock

 

 

 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Bebelusul