Top 4 obiceiuri pentru o viață mai sănătoasă

A avea o viață cu obiceiuri sănătoase are multiple beneficii asupra corpului tăi, mai ales atunci când vorbim de modul în care te simți, atât la interior, cât și la exterior. Însă, cu toate acestea, un stil de viață echilibrat nu nici cel mai ușor de ținut, dar nici cel mai greu, fiind foarte importantă disciplina și, evident motivația, pe care o ai. 

Dacă ți-ai propus să îți schimbi obiceiurile și să adopți un stil de viață mult mai sănătos, iată care sunt cele 5 activități care trebuie să se regăsească în rutina ta: 

1. Fii activ 

Indiferent de modul în care alegi să faci mișcare, trebuie să știi că aceasta este esențială la orice vârstă, mai ales dacă îți dorești să te simți mult mai bine. Poți alege să fac plimbări prin apropierea casei tale sau prin parc, dar la finalul zilei să ai cel puțin 6000 de pași acumulați. Dacă îți dorești să faci din sport o prioritate, atunci e necesar să introduci în rutina ta minim 3 antrenamente pe săptămână. Recomandarea noastră este ca dacă ești novice în artele fitness-ului, pentru început să apelezi la un antrenor personal, care îți va arăta cum să execuți mișcările corect. 

2. Adoptă o alimentație echilibrată

Echilibru este cheia dacă îți dorești să ai succes pe termen lung. Așa că optează să consumi alimente mult mai puțin procesate, prin realizarea așa numitului „meal prep', pregătirea meselor ce urmează a fi mâncate. Poți ca în fiecare duminică să te ocupi de preparatele pentru săptămâna ce urmează, iar în acest fel nu vei mai fi tentat să apelezi la mâncarea junk food. Mai mult, încearcă să te orientezi către ingredientele și produsele bio, cum ar fi cele de pe Verlin.ro, care îți vor susține stilul de viață pe care l-ai ales. 

3. Citește înainte de somn 

Într-o lume plină de tehnologie e important ca din când în când să ne deconectăm și să ne reîncărcăm bateriile. Astfel, poți introduce în rutina ta câte 30 de minute de citit înainte de a te pune la somn. Mai mult, poți savura și un ceai cald atunci când te bucuri de carte, astfel încât să te ajuta la somn. Atenție însă la ce fel de ceai vei bea, căci e posibil că unele dintre ele să te agite. 

4. Realizează-ți un program pe care să-l urmezi 

După cum am mai menționat, un stil de viață cu obiceiuri sănătoase presupune să ai o disciplină, deoarece motivația ta va dispărea la un moment dat. Astfel, e de preferat să îți creezi o rutină ce să includă prepararea meselor, antrenamentele tale, dar și activitățile pe care le faci zi de zi. Totodată, îți poți seta obiective pe o anumite perioadă de timp, iar atunci când se termină aceasta să poți să-ți evaluezi reușitele. 

Schimbare obiceiurilor nu se va întâmpla peste noapte, deci va trebui să ai răbdare și să îți acorzi timp. Mai mult, în ceea ce privește alimentația, nu uita ca din când în când să îți faci și poftele, dacă îți dorești ca aceasta să fie sustenabilă. 

Sursa foto: pexels.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial