Top 5 greșeli de machiaj: evită-le!

Specialiștii în make-up s-au pus de acord – acestea sunt cele mai frecvent întâlnite greșeli de machiaj pe care le fac femeile. Ai grijă ca tu să le eviți!

1. Alegi greșit fondul de ten sau anticearcănul

E dificil să alegi nuanța de fond de ten sau de anticercăn care să ți se potrivească. Și în plus, trebuie să ții cont și de sezonul în care cumperi produsul – atunci când ești bronzată, ai nevoie de produse cu cel puțin 2 nuanțe mai închise decât folosești de obicei. Una dintre cele mai des întâlnite greșeli este că aplicăm anticearcănul în nuanță mai deschisă decât fondul de ten. Rezultatul – obținem niste cercuri albicioase, intestetice și complet nenaturale, care arată mai rău decât cearcănele pe care am intenționat să le acoperim.

 

2. Folosești prea mult tuș

Folosit corect, creează impresia de ochi mari și conferă profunzime privirii. Dar 9 din 10 femei nu știu să folosească în mod corect tușul – fie trasează linii prea pronunțate, fie se duc prea departe de linia naturală a ochiului, fie realizează 'codițe' care se doresc cool, dar arată doar carachios. Tușul trebuie dus cât mai aproape de linia ochilor, iar linia de duș trebuie să fie subțire, tratată din maxim 2 straturi.

 

3. Evidențiezi prea multe trăsături

Ochii sau buzele – niciodată amândouă! – este regula pe care o aplică make-up artiștii, dar pe care noi, 'muritoarele', o încălcăm de nenumărate ori. Dacă folosești un ruj roșu pentru a-ți evidenția buzele, ar fi bine să renunți la machiajul smokey eyes și să te rezumi la un stop de mascara și foarte puțin fard de pleoape auriu sau bej, iar dacă vrei să-ți pui în evidență ochii, atunci renunță la culorile stridente de ruj și aplică doar un gloss în nuanțe nude sau roz.

4. Folosești prea mult luciu

Iluminatorul are și el rostul lui, dar nu-l aplica pe toate zonele feței – vei arăta ca un bec. Fie ochii, fie zona pomeților, fie gura – nu toate aceste zone trebuie puse în evidență cu iluminator. Iar aplicarea unui fard sidefiu sub zona arcadei, în stilul anilor 80, nu este neapărat indicată – prea multă strălucire conferă un aspect nenatural și îmbătrânește. Dacă poți ochelari, uită, oricum, de nuanțele de ochi sidefii – reflexia luminii în lentilele ochelarilor conferă deja strălucire, ai nevoie doar de nuanțe mate pentru machiaj.

5. Aplici mascara pe genele de jos

Deși există și excepții, în care aplicarea de mascara pe genele de jos poate contura un machiaj cu totul spectaculos, de obicei, atunci când accentuezi și genele inferioare, adaugi cel puțin 5 ani feței tale. În plus, chiar și mascara de calitate se poate aduna sub ochi, ceea ce te îmbătrânește și mai tare. Dacă vrei o privire profundă, este suficient să aplici mascara pe genele superioare, dând un strat în plus în colțul extren al ochiului.

 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Feminin