Top 5 gustări care te îngrașă (și sunt nesănătoase)!

Când ești la birou mergi până la chioșcul unde au o bunătate de covridog(i), când ești la cinema, parcă nu merge filmul fără floricele sau nachos, când e ziua vreunul coleg nu poți refuza câte o gogoașă, iar dacă ai scăpat târziu de la birou și nu mai ajungi la supermarket, dai o fugă până la un fast-food care servește cele mai picante și mai gustoase aripioare din oraș. Știai că gustările tale preferate sunt în topul celor mai nesănătoase și îngrășătoare alimente?

Covridog

Pare o gustare numai bună să-ți astâmpere foamea când ești la birou, dar această combinație de covrig și hotdog acoperă mai mult de jumătate din necesarul de calorii pe zi (aproxmativ 650!) și este plină de grăsimi și sare – 30 g grăsime, din care 15 grăsimi saturate!

 

Gogoașă cu cremă caramel

E un deliciu, dar '5 minute pe buze, 5 ani pe șolduri' este o zicală care se aplică în cazul acestui desert. O gogoașă cu cremă caramel are aproape 1100 de calorii, 60 de grame de grăsime și 50 de grame de zahăr! Să mai menționăm că e un dulce făinos prăjit?

 

Aripioare picante

Când îți plouă în gură după ele adu-ți aminte câte calorii și grăsimi au aripioarele tale picante preferate: 550/portie de 4 bucăți, 25 g grăsime, 27 grame de zahăr (de la sos ni se trage!) și peste 2500 mg de sodiu (doza maxim admisă pe zi!) Gustoase, dar tare nesănătoase!

 

Rondele de ceapă

În mare vogă și la noi în ultimii ani, pe la diferite localuri fast-food, rondelele de ceapă ar fi în teorie sănătoase, dacă n-ar fi înecate în făină, ulei și sare. Asta se traduce în 550 de calorii/100 g, 18 g de grăsime și 2700 mg de sodiu (mai mult decât doza maxim admisă pe zi!)

Nachosnachos

Cât timp te uiți tu la film și papi o porție de nashos, consumi aproape 1000 de calorii. O porție mică de nachos ascunde 800 de mg de sodiu, fără a pune la socoteală sarea și zahărul din sosul de brânză. Și grăsimile – 14 grame de grăsimi saturate pe porție!

foto Shutterstock

 

 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Dieta, nutritie, sport