Top 7 cele mai sănătoase fructe

Pline de vitamine și alți nutrienți, acestea sunt cele mai sănătoase fructe, pe care ar trebui să le incluzi și tu în meniul tău. Uite de ce:

 

Afinele

Foarte bogate în antioxidanți (pe locul 1 într-un top de 60 de fructe!), te ajută să previi cancerul și degenerarea maculară și, la fel ca și merișoarele, conțin compuși foarte eficienți în prevenirea și tratarea infecțiilor de tract urinar. 125 mg de afine conțin : 41 calorii, 1.5 g fibre

Portocalele 

O singură portocală îți oferă aproape întreaga doză zilnică de vitamina C și în plus, conține potasiu. Membrana albă care învelește fructul, deși ușor amăruie, este și ea foarte sănătoasă – conține hesperidină, care ține sub control nivlul colesterolului. Portocala, bogată în vitamina B6 și acid folic, este recomandată și celor predispuși spre depresie și femeilor însărcinate (ajută la prevenirea defectelor de tub neural la bebeluși). Iar cercetările arată că și mirosul de portocală are darul de a induce starea de calm și bine. O portocală medie are 62 calorii și conține 3 g fibre

Bananele

Dacă te ferești de ele din cauza caloriilor (bananele sunt, ce e drept, bogate caloric) greșești! Bogate în potasiu, dar sărace în sodiu, bananele te ajută să reglezi tensiunea și să previi problemele de inimă. Iar în plus, reprezintă un pansament gastric natural și țin ulcerul departe.

100 g de banană = 100 calorii!

Strugurii roșii

Sunt foarte bogați în resveratrol, un puternic antioxidant, care previne bolile de inimă și încetinește procesul de îmbătrânire. Strugurii roșii sunt considerați fructele tinereții.

o jumătate de cană de struguri înseamnă 53 calorii și 1 g de fibre.

Căpșunile cele mai sanatoase fructe 2

Te ajută să previi diabetul de tip 2, țin departe bolile de inimă și luptă cu procesele inflamatorii. Căpșunile sunt bogate în vitamina C și alți antioxidanți.

o cană de căpșuni se 'traduce' în 43 de calorii și 3 grame de fibre.

Ananasul 

Conține o enzimă numită bromelaină care te ajută să procesezi proteinele și să ușurezi digestia și care are și rolul de a preveni cheagurile de sânge, de a inhiba creșterea celulelor canceroase și a grăbi vindecarea rănilor.

125 mg ananas conțin 40 de calorii și furnizează 2 g de fibre.

Prunele

Te ajută să previi osteoporoza, sunt bogate în vitamina A și, datorită conținutului mare de sorbitol, sunt laxative și previn constipația.

3 prune aduc 60 de calorii, 2 grame de fibre

foto Shutterstock

 

 

 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Feminin