Topul celor mai populare nume de fete din ultimii 100 ani

Poate ai crede ca Sofia, Emilia sau Ema sunt nume extrem de populare doar la noi, insa in realitate, ele au creat o adevarata moda la nivel global. Iata care sunt cele mai populare nume pe care parintii au ales sa le dea copiilor lor de-a lungul ultimei sute de ani!

Desi nu e vorba de nume in forma romaneasca, ci in cea englezeasca caci statistica este din America, majoritatea numelor de baieti si numelor de fete pe care le vei gasi in acest top au un corespondent romanesc si, nu-i deloc o surpriza, sunt foarte populare si la noi!

Topul celor mai populare nume de fete din ultimii 100 ani

Maria

Desi popularitatea i-a scazut in ultimii ani, numele Maria sau Mary a fost pe primul loc in topul preferintelor parintilor timp de nici mai mult nici mai putin de 28 de ani!
Daca nu iti vine sa crezi, afla ca din 1918 pana in 1946, Maria sau Mary au fost numele preferate ale parintilor, atunci cand aflau ca au o fetita.

Pe locurile 2, 3, 4 si 5 au oscilat de-a lungul timpului nume precum Helen (Elena), Dorothy, Betty, Barbara, Margaret sau Patricia.

Linda

Incepand din 1947, numele Mary este detronat de Linda, care isi mentine popularitatea timp de 6 ani, ca apoi Maria sa redevina cel mai popular nume dat fetitelor, pentru alti 8 ani.
Pe locul doi a ramas in aceasta perioada numele Maria, urmat de nume precum Susan, Patricia sau Sandra.

Lisa

Lisa a devenit preferatul parintilor pentru fetite pentru urmatorii 8 ani, incepand din 1962.

In acest interval de timp numele Mary ramane pe locul doi, fiind in unii ani depasit ca popularitate de nume precum Michelle, Kimberly sau Jennifer.

Jennifer

Din anul 1970 incepand numele Jennifer a prins o puternica popularitate, nemaifiind detronat timp de 14 ani.

In rastimp, pe locurile urmatoare au fost nume de fete precum Amy, Michelle, Jessica, Amanda, Angela sau Melissa.

Jessica

15 ani mai tarziu, din 1985 incepand, numele Jessica capata mai multa popularitate si devine preferatul parintilor. Pe locurile urmatoare in clasament pot fi gasite nume precum Ashley, Amanda, Sarah sau Samantha.

Ashley

In 1991, numele Jessica este detronat de Ashley pentru doar doi ani consecutiv, pentru ca apoi Jessica sa revina in forta pentru alti 3 ani.
In ratimp, nume precum Samantha, Emily si Sarah capatau tot mai multa popularitate.

Emily

Din 1996 incepand si pana in 2007, deci pentru 11 ani, numele Emily a devenit cel mai popular nume de fata, fiind urmat de alte nume cunoscute precum Emma, Hannah, Alexis, Olivia sau Ava.

Emma

In 2008 numele Emma si-a facut debutul in topul celor mai populare nume de fete, fiind apoi brusc depasit, un n mai tarziu, doar pentru a reveni in 2014 cu forte proprii.

Din 2014 pana in 2017, Emma a ramas cel mai popular nume de fata.

Isabella

Isabella a fost numele care a detronat numele Emma, fiind in top 2 ani la rand, din 2009 pana in 2010. In tot acest timp, nume ca Emma, Olivia si Sofia isi pastrau popularitatea locurilor urmatoare.

Sophia

Cu toate variatiile lui, numele Sophia (Sofia/Sophie, etc) a devenit cel mai dorit de catre parintii de fetite in intervalul de timp 2011-2013.

Sursa: ssa.gov

Imagine: Shutterstock


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Familie